Otthon / Friss hírek / Román bíró vezeti majd a Wales-Magyarország találkozót

Román bíró vezeti majd a Wales-Magyarország találkozót

A román Ovidiu Hategan lesz a Wales–Magyarország sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzés játékvezetője – írja a nemzetisport.hu.

A sportlap felidézi, hogy Ovidiu Hategan benne volt a 2016-os Európa-bajnokság játékvezetői keretében, de BL-meccseket is vezetett már.

Egyébként azt írják, hogy a profi bíró civilben orvos. Segítői Octavian Sovre és Sebastian Gheorghe lesznek.

Ovidiu Hateganról tavaly november 19-én, tehát pont egy évvel a walesi meccsünk előtt terjedt el egy videó, miután a Németország-Hollandia Nemzetek Ligája-mérkőzés szünetében megtudta, hogy elveszítette édesanyját. A bíró meccs végén sírva fakadt a pályán, a Liverpoolban játszó holland hátvéd, Virgil van Dijk pedig megölelte őt.

 

Adriano Del Monte

@adriandelmonte

Referee Ovidiu Hategan embraced by Virgil van Dijk after . Hategan recently lost his mother.

Touching scenes ❤️

Beágyazott videó

397 ember beszél erről

 

Hategan magyar meccset még nem vezetett, remélhetően a magyar-román ellentétek nem lesznek kihatással a játékvezetői munkára. Eközben Románia súlyos büntetéssel nézhet szembe, miután péntek este Svédországot fogadták Bukarestben, de az egyik színesbőrű játékosnak, Alexander Isaknak többször is huhogtak a szurkolók. A mérkőzést majdnem félbe is szakították, de végül simán nyertek a svédek, ezzel kijutva a 2020-as Eb-re.

A magyar válogatott kedden 20:45-től játszik Wales ellen. Ha a csapatunk nem nyer, és nem szerzi meg a továbbjutást érő második helyet, a Nemzetek Ligájában elért eredménye alapján márciusban így is pótselejtezőt játszhat.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: