Otthon / Friss hírek / A világ legjobb borszakértői között jegyeznek egy magyart

A világ legjobb borszakértői között jegyeznek egy magyart

Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi “The Future 50” díj elnyerésével a világ legkiemelkedőbb új generációs borszakértőinek listájára került – jelentette be a WSET (Wine & Spirit Education Trust) és az IWSC (International Wine & Spirit Competition).

A  “The Future 50”  a WSET és az IWSC közös nemzetközi elismerése  a fiatal szakmai generáció legjobb bor-, párlat- és szaké szakértőinek.

Több mint 600 pályázó közül választotta ki a rangos szakmai zsűri, hogy kiket tart a jövő generáció nemzetközileg is meghatározó szakembereinek bor, szaké és párlat kategóriákban. Herczeg Ágnes többek között azért részesült a megtisztelő elismerésben, mert az elmúlt három évben kimagasló eredményeket ért el tanácsadói- és  oktatói munkájával, továbbá jelentős szerepet vállal az ágazati innovációk, és a társadalmi felelősségvállalás terén.

© Szmodits Balázs

Herczeg Ágnes 2010-ben szerezte meg Londonban a WSET diplomáját. Idehaza 2015-ben az Év női vállalkozója címmel ismerték el tevékenységét. Herczeg Ágnes a Metropolitan Egyetem WSET képzésének szakmai vezetője és az egyetem magisztrátusának a tagja, a Decanter World Wine Award, az International Wine Challenge, a Bacchus Wine International Challenge nemzetközi borversenyek bírálója, valamint a Lidl Magyarország, és számos borászat borstratégiai tanácsadója. A bor- és párlat szakmában tevékenykedő női pályatársait a Women of the Vine and Spirits tagjaként támogatja és mentorálja.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: