Otthon / Friss hírek / Górcső alá vették az idei csokimikulásokat: itt az eredmény, mutatjuk, mire figyeljen

Górcső alá vették az idei csokimikulásokat: itt az eredmény, mutatjuk, mire figyeljen

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is laboratóriumi körülmények között vizsgálta a csokimikulásokat, amely során mind a 22 fajta csokoládéfigura megfelelt az előírásoknak- írja a Privátbankár.

A vizsgált csomagolásokon szereplő információk megfelelőek voltak, így nem kellett megtévesztés miatt egyetlen esetben sem eljárást indítani.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára Keszthelyi Nikoletta közleményében elmondta, hogy kifejezetten jól sikerült a 3 étcsokoládé és a 19 tejcsokoládé mikulás vizsgálata, mivel az összes termék összetétele megfelelt a címkén feltüntetett értékeknek, és az élelmiszerkönyvi követelményeknek is.

(Olvasson még többet az adventi teendőről)

Az ellenőrzés célja az volt, hogy kiszűrjék az olyan gyártókat, akik a Magyar Élelmiszerkönyv csokoládéra és annak összetételére vonatkozó előírásait nem tartják be.

A vizsgálatok kiterjedtek a címkén feltüntetett cukor és zsírtartalom ellenőrzésére illetve a kakaóvajtól eltérő idegen zsírok mennyiségének mérésére is.

A vásárlók figyelmét a minisztérium arra szeretné felhívni, hogy a csokoládé vásárlásakor mindenképpen ellenőrizzük, hogy a termék címkéjén a csokoládé, étcsokoládé vagy a tejcsokoládé felirat szerepeljen. Érdemes továbbá minél magasabb kakaó szárazanyag-tartalmú mikulást választani, melynek a tejcsokiknál a 25%-os, étcsokoládénál pedig 35%-os összetétel mennyiségét kell meghaladnia.

A minisztérium az év végi ellenőrzés sorozattal a magyar családok biztonságos és nyugodt ünnepi készülődését szeretné segíteni.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: