Otthon / Friss hírek / MÁR TÖBB MINT 100 FARKASFALKA ÉL NÉMETORSZÁGBAN

MÁR TÖBB MINT 100 FARKASFALKA ÉL NÉMETORSZÁGBAN

A 105 falka mellett 25 farkaspárt és 13 egyedül élő példányt számoltak össze. A korábban vizsgált időszakban 77 falkát, 40 párt és 3 egyedül élő farkast dokumentáltak.

„Növekszik a németországi farkaspopuláció” – mondta Beate Jessel, a BfN elnöke, hozzátéve, hogy négy szövetségi tartományban is első ízben észleltek magányos példányokat.

A 2018 és 2019 közötti friss adatokat a német Természetvédelmi Szövetség (BfN) és a Szövetségi Dokumentációs és Tanácsadó Központ (DBBW) adta ki.

Fotó: bfn.de/Heiko Anders

A farkasok több mint 150 évvel ezelőtt kihaltak Németországban, ám 2000 óta ismét honosak, és ma már szigorúan védett állatok. A BfN és a DBBW szerint a falkák mérete „nagyon változó”. Egy tipikus falka általában két szülőből és az utolsó két évben született összes utódból áll.

Fotó: bfn.de/LUPUS

Az illetékesek szerint legkevesebb 300 kifejlett farkas él az állatoknak bizonyítottan otthont adó németországi területeken.

Fotó: bfn.de/Heiko Anders

Védett státuszuk ellenére azonban az elpusztult példányok száma 60 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A közúti balesetekben elpusztult 83 egyed több mint fele még kölyök volt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: