Otthon / Friss hírek / Megszólalt a Mátrai Erőműnél elhunyt férfi édesapja: „Remélem, a rendőrségi vizsgálat kideríti, hogy pontosan mi történt”

Megszólalt a Mátrai Erőműnél elhunyt férfi édesapja: „Remélem, a rendőrségi vizsgálat kideríti, hogy pontosan mi történt”

Boconád — A Heves megyei településen mindenki jól ismerte azt a 24 éves fiatalembert, aki kedden meghalt a Mátrai Erőműhöz tartozó – de területileg azon kívül eső – visontai zagytározónál. V. Richárd egy lánctalpas kotrógéppel haladt a gáton vezető műszaki úton, amikor a föld megrogyott alatta, a munkagép megbillent, majd lezuhant, maga alá temetve a gépkezelőt.

Ricsi a legrendesebb srác volt, akit csak ismertem – kezdte egy helybéli férfi. – Két éve dolgozott az erőműben, imádta a munkáját. Boconádon mindenkit lesújtott a halálhíre, még fel sem fogtuk, hogy többé nem látjuk őt – mondta a férfi.

(A legfrissebb hírek itt)

A Blikk megtalálta Richárd édesapját is:

– Nekünk ő volt az egyetlen gyermekünk, az elvesztését soha nem heverjük ki. Remélem, a rendőrségi vizsgálat kideríti, hogy pontosan mi történt – mondta zokogva az édesapa.

V. Richárd munkagépe felborult a zagytározó gátján

A rémisztő baleset s a föld megmozdulása kapcsán az erőmű közeli településeken többen is attól tartanak, hogy náluk is megtörténhet egy, a kolontárihoz hasonló tragédia. Mint ismeretes, Kolontáron 2010 októberében átszakadt a zagytározó, a települést pedig elöntötte a vörös iszap.

– Félünk persze, beszélünk is róla sokszor, de a térségben szinte ez az egyetlen munkalehetőség. A családnak enni kell adni, szóval nagyon nem filozofálhat az ember. Reméljük, minden előírást betartanak, így biztonságban vagyunk – fogalmazott egy középkorú férfi, aki a közelben lakik.

A visontai zagytározóban az erőmű tüzelési maradékát, salakot és pernyét helyeznek el vízzel elegyítve. Kérdeztük az erőműtől, hogy a mostani baleset során jutott-e ki zagy, illetve fennállhat-e a veszélye a gát átszakadásának, ám eddig nem kaptunk választ a cégtől.

Vizsgálódik a munkavédelem

A Heves megyei katasztrófavédelem a 24.hu portállal közölte, hogy a tározó falának az állapotát az erőmű fogja felmérni és kijavíttatni. A jelek szerint zagyból nem jutott ki a tározón kívülre. Az eset körülményeit a munkavédelmi hatóság is vizsgálja.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: