Otthon / Friss hírek / Édesanyjával élő magányos őrült támadta meg a moszkvai FSZB-székházat

Édesanyjával élő magányos őrült támadta meg a moszkvai FSZB-székházat

Orosz sajtóforrások szerint a 39 éves Jevgenyij Manyurov volt az a fegyveres támadó, akit csütörtök este ártalmatlanná tettek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál – írja az MTI.

A Komszomolszkaja Pravda című bulvárlap a biztonsági erők által likvidált gyanúsított anyjára hivatkozva azt írta, hogy Manyurov a fővároshoz közeli Podolszk lakosa volt. A férfi a hadseregben sosem szolgált. Gyerekkorában bokszolt, és más önvédelmi sporttal is foglalkozott, az elmúlt 3-4 évben pedig hobbiszinten lőni járt egy moszkvai klubba.

A Telegram messengeren működő Baza hírcsatorna úgy értesült, hogy Manyurov novemberben harmadik helyezést ért el egy IDPA-versenyen (Nemzetközi Védelmi Pisztoly Szövetség, olyan lövészsport, amely élethű szituációkat szimulál.)

Manyurov anyja elmondta, hogy fia sosem nősült meg, barátnője nem volt, és senkivel sem barátkozott.

A VKontaktye közösségi oldalon Jevgenyij Manyurov néven bejegyzett profil tulajdonosa elvégezte az Orosz Igazságügyi Akadémiát, a moszkvai Gazdasági Főiskolán reklámkommunikáció szociológiai elemzését tanulmányozta. 2014-től jogi tanácsadóként majd vagyonőrként dolgozott, de az utóbbi időben nem volt munkája.

A Komszomolszkaja Pravda értesülése szerint Manyurov az utóbbi időben többször beszélt „valami arabokkal” telefonon. A férfinak hét fegyver tartására volt engedélye.

A Baza és a REN-TV úgy tudja, hogy a hatóságok pénteken átkutatták a podolszki lakást, ahol Manyurov az anyjával élt. A nyomozók iratokat, adathordozókat és fegyvereket foglaltak le.

A csütörtök esti moszkvai fegyveres támadás következtében a hivatalos források szerint az FSZB egy munkatársa életét vesztette és további öt ember megsebesült, egyikük polgári személy. Az incidenst hivatalosan nem minősítették terrortámadásnak. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított rendvédelmi szervek tagjai életének veszélyeztetése címen.

A Kommerszant című lap úgy tudja, hogy a feketébe öltözött, kalasnyikovval felfegyverkezett Manyurov előbb megpróbált behatolni az FSZB fogadóirodájába a Kuznyeckij Moszt utcában, majd amikor rájött, hogy ezt fegyveresen nem tudja megtenni, a szolgálat központi épülete felé vette az irányt. Már az utcán lövöldözni kezdett a biztonsági emberekre és a járókelőkre.

A támadóval mesterlövész végzett. A hátizsákjában talált robbanószerkezetet a tűzszerészek egy robot segítségével lőtték szét. Az orosz sajtóban megjelent értesüléseket hivatalosan nem erősítették meg.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: