Otthon / Friss hírek / Halálra éheztette gyermekét egy vegán házaspár Floridában

Halálra éheztette gyermekét egy vegán házaspár Floridában

Emberöléssel vádolták meg egy floridai házaspárt, miután meghalt másfél éves gyermekük, aki csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket kapott enni.

A 18 hónapos kisfiú teste már teljesen kihűlt, mire az anyja észrevette, hogy nem lélegzik. A kiérkező mentők már csak a gyerek halálának beálltát tudták megállapítani. A kisfiú testsúlya a 8 kilót, vagyis egy egészséges, 7 hónapos gyerek súlyát sem érte el. Miután a halottkém megállapította, hogy a kisfiú halálát súlyos alultápláltság szövődményei okozták, a szülőket letartóztatták – írja a Daily Beast.

A 30 éves Patrick O’leary és felesége, a 35 éves Sheila O’leary azt mondták, a család vegán étrend szerint él, vagyis nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű táplálékot. Meghalt gyermeküket anyatejjel, valamint nyers zöldségekkel és gyümölcsökkel, többek között avokádóval, mangóval, banánnal táplálták. Azt elismerték, hogy a halálát megelőző hét napban, a gyerek nem kapott szilárd táplálékot.

Amira Fox államügyész egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a család házában uralkodó borzalmas állapotokat ügyészként és anyaként sem fogja soha elfelejteni. Hozzátette az étrend, amit a szülei a meghalt gyereknek biztosítottak felért egy kínzással.

A házaspár négy gyermeket nevelt, az idősebbek 3 – 11 évesek. Mindannyian az extrém elhanyagoltság, és a gyermekbántalmazás jeleit mutatták. A legidősebb gyereket azóta a biológiai apja vette magához, a testvérei állami gondoskodásba kerültek.

A szülők bírósági tárgyalása december 23-án lesz, melyen akár halálbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

(Kiemelt képünkön Patrick és Sheila O’leary, fotó: a Lee megyei sheriff hivatala)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: