Otthon / Friss hírek / Tömegével maradnak le a Volánbusz járatairól az emberek, annyian akarnak utazni

Tömegével maradnak le a Volánbusz járatairól az emberek, annyian akarnak utazni

Csak annyian szállhattak fel, ahány ülőhely van: aki nem vett előre jegyet, pórul járhatott.

Nem engedtek felszállni több buszra várakozót sem a Volánbusz járatára – számolt be egy olvasó a Blikknek.

Sokan szerettek volna karácsonykor busszal eljutni családtagjaikhoz, és közülük többen csalódottan, de nem tudtak útra kelni a tervezett időben és módon.

Bár a menetrend szerinti járat megérkezett, de a sofőr sem őt, sem rajta kívül még több sorstársát nem engedte a buszra, ehelyett a megállóban hagyta őket. Mint kiderült, nem váltottak előre jegyet a buszra.

“A menetrendben világosan szerepel, hogy az úticélom felé közlekedő Volánbusz járat megáll az M3-as Szerencs utcai megállójában, tehát semmi okom nem volt kétkedni abban, hogy majd el is indulhatok vele”

– mondta el az olvasó.

A megállóban nem csak az ő járata, hanem más úticélú buszok is hasonló módon jártak el, így kb. 15 utas nem tudott elindulni.

“A sofőr azt mondta, csak annyi ember szállhat fel, ahány ülőhely van, állni nem lehet a buszon. Azt javasolta, menjünk a Stadionok buszpályaudvarhoz, ott talán felférünk valamelyik járatra. Több buszt viszont nem fognak beállítani”

– mesélte a pórul járt utas, aki felhívta az ügyfélszolgálatot is, ahol azt közölték vele, hogy elővételben kellett volna jegyet vennie.

“Csak akkor miért ajánlja fel ezt a csatlakozást a menetrendi kereső, mint létező, élő, használható járatot”

– kérdezte az olvasó. Beszámolója szerint a Stadionok buszpályaudvarnál is nagy sorok álltak.

A sztorit elmondó végül felfért egy buszra, majd újra végigélte, hogy a busz a következő megállónál már nem tudott felvenni más utasokat, és a sofőr nekik sem tudott mást mondani.

Dorner Lajos a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Blikknek elmondta, hogy valószínűleg nem számoltak ekkora utasforgalommal. A kiinduló pályaudvarokon is már látszott, hogy több az utas, és ezért mentesítő járatra lett volna szükség. Szerinte az sem megfelelő válasz az utasok felé, hogy csak elővételben vett jeggyel lehet felszállni, mert a szolgáltató dolga, hogy elvigye az utasokat.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: