Otthon / Dél-somogyi hírek / ÓÉVI SZÁMVETÉS: ANDER VS SZÁSZFALVI

ÓÉVI SZÁMVETÉS: ANDER VS SZÁSZFALVI

ANDER VS SZÁSZFALVI

Évek óta tartó hagyományunk, hogy időről-időre számvetést készítünk a térség országgyűlési képviselőinek parlamenti szereplésével kapcsolatban.

Dél- és Belső-Somogyból két honatya is megtalálható a 199 fős parlamentben.

A Csurgón lakó kormánypárti Szászfalvi László, és a nagyatádi gyökerekkel bíró, de Barcson élő ellenzéki Ander Balázs.

A 2018. május 8-a óta eltelt időszak, tehát a választások utáni új országgyűlés összeülése óta az alábbi hivatalos, egzakt adatokkal találkozhatunk:

A jobbikos Ander neve mellett 118 önálló indítvány, 83 nem önálló indítvány, valamint 74 felszólalás szerepel.

A Fidesz-KDNP-s Szászfalvinál 10 önálló indítvány, 0 darab nem önálló indítvány, és 24 felszólalás található.

Ha a felszólalásaik összidejét nézzük, akkor azt látjuk, hogy ebben a ciklusban eddig Ander 436 percet, míg Szászfalvi 105 percet beszélt az ülésteremben.

Abban a kérdésben, hogy melyikük mondandója tetszett inkább, most nem kívánunk állást foglalni – a hivatalos parlamenti jegyzőkönyveket bárki tanulmányozhatja. Az viszont feltűnő, hogy annak ellenére, hogy Szászfalvi László a választókerület egyéni képviselője, felszólalásaiban alig hozza fel saját térsége problémáit. Reméljük, ez a jövőben változni fog, és ha kell, akkor harcosan ki fog állni példának okáért az olyan ügyekért is, mint amilyen a nagyatádi kórház CT-jének kérdése. Hiszen a napnál is világosabb, hogy a kötelezően idecsurgatott kormányzati forrásocskák nem fogják kihúzni vidékünket a kátyúból. A pozitív elmozduláshoz célzott, fokozott központi segítség kellene. Ahhoz viszont Orbánban meg a teljes Fidesz-frakcióban is tudatosítani kell, hogy a rózsaszín propaganda ellenére bizony Somogyország déli része végstádiumba ér, ha végre valahára nem figyelnek oda erre a lassan menthetetlenné váló térségre.

R

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: