Otthon / Egyéb / EBBŐL MÉG KÖNNYEN ÚJ HÁBORÚ LEHET

EBBŐL MÉG KÖNNYEN ÚJ HÁBORÚ LEHET

Az amerikai sajtóban egymás után jelennek meg részletek Kászem Szulejmáni iráni tábornok és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milicista vezető pénteki bagdadi likvidálásának előzményeiről.

A The Wall Street Journal című lap szombati információi szerint

Donald Trump amerikai elnök nem csütörtökön hozott döntést a célzott támadásról, hanem még december 27-én, azt követően, hogy az Irán támogatását élvező milicisták az iraki Kirkuk közelében lévő amerikai támaszpont ellen támadást intéztek, amelyben életét vesztette az amerikai hadsereg egyik alvállalkozója – egy nyelvész – is.

Az amerikai hírszerzés és biztonsági szolgálatok akkor – a lap információi szerint – egybehangzóan arról tájékoztatták a karácsonyi ünnepeket már a floridai villájában töltő Trumpot, hogy az amerikai érdekeltségek elleni merényleteket Kászem Szulejmáni irányította, és Libanonban, Szíriában, valamint Irakban további offenzívákat készít elő. – írja az alfahír.

 

https://alfahir.hu/2020/01/05/kaszim_szulejmani_egyesult_allamok_iran_irak

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Most azt veti Orbán a németek szemére, hogy nagyon kedvező környezetben működnek cégeik Magyarországon – 24.hu

Nekiment a magyar miniszterelnök a német-magyar kapcsolatok alappillérét jelentő megállapodásnak, miszerint a német vállalatok különösen …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: