Otthon / Egyéb / Politico: Orbán azt fontolgatja, hogy kilép a Néppártból

Politico: Orbán azt fontolgatja, hogy kilép a Néppártból

Egy magas rangú, meg nem nevezett fideszes beszélt erről a lapnak.

Érdekes új cikkel jelentkezett pénteken a Politico: a lap egy meg nem nevezett, de magas rangú kormánypárti képviselőre hivatkozva azt írja, Orbán Viktor miniszterelnök komolyan fontolgatja, hogy kilépteti a Fideszt az Európai Néppártból.

A lap nyilatkozó fideszes szerint a kormánypárt vezetése nem veti el azt az ötletet sem, hogy az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjába üljön át, ahol Orbán valamilyen vezető pozíciót tölthetne be.

Az Európai Konzervatívok és Reformisták jobboldali európai politikai pártok képviselőinek csoportja, 2009-ben alakultak meg. Csatlakoztak hozzá többek között a brit Konzervatív Párt, a lengyel Jog és Igazságosság és a Magyar Demokrata Fórum is.

Mindeközben G. Fodor Gábor politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, valamint a kormányhű médiumok egyikének, a 888-nak a főszerkesztője arról beszélt a HírTV egyik műsorában, hogy a Fidesz szerinte nem lesz a Néppárt tagja.

A Fidesz tagsága továbbra is felfüggesztett státuszban van a Néppártban, a sorsuk februárban dőlhet el, de az is benne van a pakliban, hogy a magyar kormánypárt nem várja meg a döntést és magától kilép. A Népszava egy pénteki cikke szerint a Fidesz politikáját értékelő háromtagú bizottság, a “bölcsek” jelentése már elkészült, Donald Tusk pártelnök asztalán fekszik.

Donald Tusk korábban úgy nyilatkozott, sokat fog beszélgetni Orbán Viktorral, mert szeretné hinni, hogy elég okot lehet találni a közös munka folytatására az Európai Néppártban. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, Orbán szerinte a migrációs válságot csak ürügyként használta, hogy megváltoztassa a gondolkodást a politikáról, a demokráciáról, a toleranciáról, a vallásról.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: