A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) áldását adta egy Mészáros Lőrincékkel kapcsolatos ügyletre, mely egy lakásépítések közkedvelt ablakait és ajtóit gyártó füzesabonyi gyár bekebelezésével foglalkozik – írta a Magyar Narancs.

A lap szerint Mészáros Lőrinc gyermekeinek vállalkozása, a Fejér B-Á-L Építő Zrt. tavaly novemberben jelezte, hogy ki akarja vásárolni a kisebbségi részvényes Fenstherm Ablak Kft.-t a Fenstherm Future Zrt.-ből, azért,hogy az FF felett egymaga rendelkezzen.

A GVH az akvizícióról szóló bejelentést november 19-én tette közzé, majd villámgyorsan, két nappal később meghozta – a Magyar Közlönyben csak most publikált – határozatát. Ebben az áll, hogy Mészárosék akvizíciója sem a tisztességtelen piaci magatartás, sem a versenykorlátozás tilalmát szabályozó törvénybe nem ütközik, ezért nincs szükség az összefonódás vizsgálatára.

Magyar Narancs szerint a Fensthern Európa számos országában ismert márka. A cég honlapján azt írják, hogy az ablakok, bejárati ajtók, emelő-toló szerkezetek “színvilágukban, formájukban jól illeszkednek a modern építészeti stílusban tervezett lakóparkok és az energetikai hatékonyságot szem előtt tartott közintézmények épületeihez is”.

Szerző:hvg

https://hvg.hu/kkv/20200106_meszaros_lorinc_gyermekei_fejer_bal_zrt_ablakgyartas_fenstherm_ablakok