Otthon / Dél-somogyi hírek / Sikkasztott az ügyvéd-írta cikkében a kapos.hu

Sikkasztott az ügyvéd-írta cikkében a kapos.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntette és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a korábban Somogy megyében ügyvédként tevékenykedő férfival szemben, aki egy adásvételi ügylet során megkárosította az ügyfeleit.

A vádlott – aki 2019-től már nem tagja az ügyvédi kamarának – 2016. évben egy házeladással kapcsolatban megbízást kapott az adásvételi szerződés elkészítésére, és az ezzel kapcsolatos földhivatali eljárásokra. Az ingatlan vevője korábban állami gondozott volt, ezért a vételár egy részét állami támogatásból kívánta megfizetni.

Mivel az ingatlant értékesítő sértettek által megadott bankszámlaszámra technikai okok miatt az állami támogatás összegét nem lehetett átutalni, ezért az illetékes állami szerv felvette a kapcsolatot a vádlottal, aki megadta a letéti bankszámlájának számát, és ígéretet tett arra, hogy az összeget ügyfelei rendelkezésére bocsátja.

A vádlott ezzel szemben az összeg átutalásáról csak jóval később tájékoztatta a sértetteket, és ekkor is mindössze annyit közölt velük, hogy az 1,2 millió forintos vételárrészt befektette, holott erre ügyfelei nem adtak neki felhatalmazást. A vádlott az átutalt pénzösszegből ezután is csak 300.000,-Ft-ot fizetett meg ügyfeleinek, ezért miután a sértettek számára egyértelművé vált, hogy a vádlott – a folyamatos ígérgetése ellenére – a teljes összeget nem szándékozik visszafizetni, feljelentést tettek ellene.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés, vagyonelkobzás és az ügyvédi hivatástól eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 1 év 8 hónapban, míg a foglalkozatástól eltiltást 3 évben állapítsa meg.

http://kapos.hu/hirek/kek_hirek/2020-01-06/sikkasztott_az_ugyved.html

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: