Otthon / Friss hírek / Közpénzből tatarozhatják Mészáros Lőrinc szállodáit-írta cikkében a napi.hu

Közpénzből tatarozhatják Mészáros Lőrinc szállodáit-írta cikkében a napi.hu

“A Hunguest Hotels változatlanul tervez a Kisfaludy-pályázattal. Minden szállodánk tekintetében figyelembe vesszük a pályázatokon történő részvételi és az azok által megnyíló fejlesztési lehetőségeket” – közölte a Napi.hu kérdésére a szállodacég. Tőzsdei cégként azonban konkrétumokkal egyelőre még nem szolgálhatnak, de miután eleget tettek tőzsdei bejelentési kötelezettségüknek is, állnak a média rendelkezésére. A Napi.hu írta meg, hogy húszmilliárd forint költségvetési forrást készül szétosztani a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatás formájában magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák felújítására az összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotelfejlesztési program keretében.

Nem csaptak nagy hírverést a kiírásnak

Bár a pályázatra már évek óta várt a szállodai szakma, az MTÜ nem csapott nagy hírverést a tender kiírásának, amelyek végül a karácsonyi és szilveszteri ünnepi időszakban jelentek meg szép csendben. Persze idén március végéig még bárki pályázhat és egyáltalán nem biztos, hogy a Hunguest Hotels nyerni fog, mindenesetre a szállodalánc gyakorlatilag összes hotele megfelel a pályázati kiírásnak Tapolcától Hévízig és Szegedtől Zalakarosig. Tavaly 23,6 milliárd forint volt a Hunguest Hotels nettó értékesítési árbevétele, amely után 3,4 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A pályázati pénzből pedig a szállodák “külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének és szálláshelyek szobáinak, közösségi tereinek bővítésére, szoba vagy férőhely kapacitás bővítésére és színvonal emelésére, változtatására irányuló beruházások” támogathatók. Vagyis Mészáros Lőrinc szállodáiban az adófizetők pénzéből cserélhetik le a bútorokat vagy festhetik le a homlokzatot. A Napi.hu által megkérdezett turisztikai szakember szerint összességében erősen versenytorzító, hogy valakinek a szállodáját állami pénzből újítják fel, míg a konkurensnek magának kellene kigazdálkodnia a felújítás forrását.

Nem lenne példa nélküli, hogy a volt felcsúti polgármester egyik szállodája közpénzből újul meg. A Napi.hu írta meg, hogy a Kisfaludy program vissza nem térítendő állami pályázati forrásaiból Mészáros Lőrinc egyik cége, a a Témadesign Kft. is 324,5 millió forintot kapott a tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia bővítésére. Cégadatbázisok alapján pedig kiderült, hogy a felcsúti székhelyű Témadesign Kft. a Mészáros Gasztro Kft. tulajdonában van, ami pedig a volt felcsúti polgármester egyik vállalkozása. Azóta annyi változott, hogy a szállodát megvette Tiborcz István cége, a Bdpst Zrt., amely kapacitásbővítő beruházást tervez: 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővül a kúria.

http://Közpénzből tatarozhatják Mészáros Lőrinc szállodáit

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: