Otthon / Friss hírek / Azonnali vizsgálatot rendelt el az EMMI a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt -írja cikkében a 24.hu

Azonnali vizsgálatot rendelt el az EMMI a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt -írja cikkében a 24.hu

Közleményükben azt írták, hogy az államtitkár – akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel – tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

A nyomozók már kihallgatták a megvert fiatalt és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg. A két feltételezett fiatalkorú egyikét gyanúsítottként hallgatták ki. A videón látható erőszakos társa megpróbált kereket oldani a bűncselekmény elkövetése után, ezért körözést adtak ki ellene. A brutális fiatalt villámgyorsan elfogták, az előállítása ezekben a percekben is tart. A rendőrség várhatóan még a mai napon előterjesztést tesz a letartóztatásának indítványozására.

Videóra vették a kaposvári gyermekotthon egyik lakójának megverését

A felvétel nemrég készülhetett, úgy tudjuk, a SZGYF munkatársai jelenleg is a Zita Gyermekotthonban próbálják kideríteni, mi történt.

Kiemelt kép: Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára. Fotó: Soós Lajos / MTI 

https://24.hu/belfold/2020/01/10/kaposvar-gyermekotthon-bantalmazas-emmi/

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: