Otthon / Friss hírek / Orbán: napi 7000-ből megvan Magyarország egyik legnagyobb középületének díszkivilágítása – írja cikkében a Népszava

Orbán: napi 7000-ből megvan Magyarország egyik legnagyobb középületének díszkivilágítása – írja cikkében a Népszava

Orbán Balázs államtitkár merészen ikonikus turisztikai látványosságnak is nevezte a Puskás Arénát, mikor jobbikos kérésre az ormótlan óriás lámpáinak költségéről értekezett.
“Mennyibe kerül a Puskás Aréna folyamatos kivilágítása, és ki fizeti aszámlát?” – tette fel a kérdést a jobbikos Lukács László György még decemberben. A parlamenti, írásbeli választ igénylő kérdése a budapesti stadion éjjel-nappali díszkivilágítására vonatkozott, ami Lukács feltételezése szerint tetemes összeget emészt fel. A kérdésre végül Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtök este válaszolt, mint azt a 24.hu észrevette. Ebben a Népstadion helyén álló, 190 milliárd forintnál is drágábban épült éktelen szürke hordóról azt írja:
“Magyarország egyik legnagyobb középülete, de egyben turisztikai látványosság is”.
Orbán szerint politikai konszenzust kérdőjelez meg a jobbikos képviselő azzal, hogy egy középület díszkivilágításának árát firtatja. Az Aréna nincs folyamatosan, nincs “éjjel-nappal” kivilágítva – folytatja, csak “sötétedés után éjfélig”, vagy az aktuális rendezvény végééig. Miután azonban szemantikai aggályait is kifejezésre juttatta, az államtitkár végül a lényegre is rátér:
“a díszkivilágítást 560 db energiatakarékos és költséghatékony LED-világítótest biztosítja, ennek átlagos költsége várhatóan nem haladja meg a napi 7.000 forintot”
– írja Orbán. Hozzáteszi, a városképet meghatározó “ikonikus középület” kivilágításának költségeit az Aréna bérleti díjai tartalmazzák – azaz sajátbevételekből fedezik –, így azt az események megrendelői fizetik.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: