Otthon / Egyéb / 12 millió forintot kapott a távozó államtitkár -írta cikkében a 24.hu

12 millió forintot kapott a távozó államtitkár -írta cikkében a 24.hu

Takács Szabolcs Ferenc két miniszteri biztosi pozícióval is rendelkezik, mégis több mint 12 millió forinttal távozott tavaly államtitkári posztjáról, írja a Blikk. A juttatási adatok szerint Takács 12,2 milliós lelépési pénzt kapott: 7 777 800 forint végkielégítést és 4 464 800 forint szabadságmegváltási pénzt.

Takácsot tavalyelőtt novemberben nevezték ki közel két évre a 2020-as dubaji világkiállítás magyar megjelenéséért felelős miniszteri biztossá, tavaly nyári menesztésével párhuzamosan pedig új miniszteri biztosi pozíciót kapott a brexittel összefüggően.

Az ekkora összegű szabadságmegváltás viszont felvet néhány kérdést, miután azt követően, hogy kiderült, volt fideszes polgármesterek akár 7,3 milliót is kézhez kaphattak, Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, a közigazgatásban ez senkivel nem történhetne meg.

A kötelező szabadságot ki kell adni, ha valaki nem veszi ki a szabadságát, akkor az elvész, és senkinek egyetlen fillért se lehet szabadságmegváltásért a központi kormányzati közigazgatási rendszerben fizetni

– mondta a kancelláriaminiszter.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Blikkel közölte: Takács Szabolcs esetében még a szabadságmegváltás 2019 elejei megszüntetése előtti időszakban felhalmozott szabadságait fizették ki.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

https://24.hu/kozelet/2020/01/09/takacs-szabolcs-ferenc-allamtitkar-vegkielegites-szabadsagmegvaltas/

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: