Otthon / Friss hírek / Heten indulnak a dunaújvárosi választáson, de fideszes jelölt nem lesz

Heten indulnak a dunaújvárosi választáson, de fideszes jelölt nem lesz

Péntek délután lejárt a jelöltbejelentési határidő a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választásra, a határidőig heten adták le az ajánlásokat, vagyis ennyi jelölt lehet a szavazólapon. A jelölteknek 500 érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük.
A hét jelölt:

-Árgyelán János (Mi Hazánk),
-Borbély József (Tempo Párt),
-Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd),
-Medveczki Zoltán (Zöldek),
-Molnár Tibor (független),
-Sürü Renáta (független)
és Törökné Juhász Ilona (független).

Hosszú ideje nem volt példa arra, hogy a kormánypártok saját jelölt nélkül fussanak neki egy országgyűlési mandátum sorsát eldöntő választásnak. Már december végén látszott, hogy a Fideszben szokatlan zavar uralkodik: miközben az ellenzéki induló, a jobbikos Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a kormányoldalon azt is nyomozni kellett, hogy ki lesz vagy lehet az ellenfél.

Nem áll ki a Fidesz a dunaújvárosi időközi választásra
Független polgármestert támogat a kormányoldal, aki így a kormánypárti frakcióba sem ülhetne be győzelme esetén.
A pártvezetésből származó információnk szerint Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását fontolgatták a Fideszben, illetve Sürü Renáta jegyző neve is fideszes jelöltként merült fel.

Az évindító kormányinfón Orbán Viktor is azt mondta, hogy két jelöltben gondolkodtak a Fideszben, de aztán úgy látták, hogy Molnár Tibor, a közeli Iváncsa polgármestere jobb jelölt. Ezért a kormánypártok a függetlenként induló Molnárnak kampányolnak.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani február 16-án, mert az itt 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották, és –mivel a két tisztség összeférhetetlen – a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. -írja cikkében a 24.hu

https://24.hu/belfold/2020/01/10/dunaujvaros-valasztas-jeloltek

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: