Otthon / Friss hírek / Egy év börtönt kapott Hunvald György hűtlen kezelésért

Egy év börtönt kapott Hunvald György hűtlen kezelésért

Egy év szabadságvesztést kapott Hunvald György 28 milliós kárt okozó hűtlen kezelés miatt. Az elsőfokú ítélet nem jogerős. A volt szocialista politikus Erzsébetváros polgármestereként követte el a bűncselekményt színlelt szerződésekkel.

Az eljárás egy szocialista politikus mobiltelefon-használata és négy, másfél évtizeddel ezelőtti megbízási szerződés miatt indult. Az elsőfokú bíróság kimondta, hogy a szerződéseknél nyilvánvaló volt:

nem történt érdemi munkavégzés, nem is volt erre irányuló szándék, a teljesítési igazolások pedig fiktívek voltak.

A kétezres évek második felében kötött szerződések közül voltak olyanok, amelyek alapján havi 300-400 ezer forintot fizettek ki éveken keresztül. A bíróság a mobiltelefon-használat engedélyezése kapcsán ugyanakkor azt állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény.

Hunvaldnak nem kell börtönbe vonulnia, mert az előzetesben töltött idő beleszámít a büntetésbe. A bíróság arra is kötelezte, hogy az okozott, 28 millió forintos kárt kamatokkal együtt fizesse meg. A bíró leszögezte, hogy a történtek kapcsán

nem elfogadható az a védekezés, hogy mások is csinálnak ilyet, és az sem, hogy ma már jóval nagyobb összegekről van szó a hasonló esetekben.

Nem először ítélik el Hunvaldot

Az ügyben korábban már volt jogerős ítélet. A politikust 2015-ben két és fél évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla, de a döntést hatályon kívül helyezte a Kúria formai okokra hivatkozva, ezután következett a perújítás.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: