Otthon / Egyéb / Lebukott a győri Fidesz – hazugság az ellenzéknek tulajdonított lejárató videó

Lebukott a győri Fidesz – hazugság az ellenzéknek tulajdonított lejárató videó

Kiderült, hogy a győri Fidesz által az ellenzéki jelöltnek, Pollreisz Balázsnak tulajdonított lejárató videó hatalmas hazugság. A Hírklikknek nyilatkozott az eredeti alkotó, és pontról-pontra cáfolta a tegnapi fideszes sajtótájékoztató vádjait. Mindez világosan bizonyítja: a választás közeledtével, kitört a pánik Győrben, a Fidesz háza táján.

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, lejárató videó készítésével vádolta meg dr. Fekete Dávid, a győri Fidesz alelnöke az ellenzék polgármesterjelöltjét, Pollreisz Balázst. Bár a felvételt sehol, senki sem látta, Fekete a tegnap sebtében összehívott sajtótájékoztatóján kijelentette: feljelentést tesz az ügyben.

A fideszes alelnök szerint, a hamis, lejárató, a feltételezése szerint az ellenzék által megrendezett felvételen helyi romák beszélnek arról, hogy régebben arra kényszerítették őket, vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem szerettek volna.

Az alelnök tényként közölte, hogy „a Pollreisz Balázs mögött felsorakozott ellenzéki pártok – a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP – a 2013-as bajai videóhoz hasonló akciót készítettek elő. Ebben szegény sorsú, hátrányos helyzetű emberek megtévesztésével és kihasználásával elkészült videókat készítettek, amellyel vélhetően a következő két hétben jelentkeztek volna a nyilvánosság előtt.”

Állítása szerint, ezekkel a „megvásárolt vagy kicsikart” nyilatkozatokkal akarták manipulálni a győri választási eredményeket és magukat a győri választópolgárokat is.

Még aznap, pár órával később, Pollreisz Balázs közösségi oldalán reagált a történtekre és közölte a nyilvánossággal, hogy a fideszes támadás szimpla hazugság, mivel a felvételen az egyik szereplőt személyesen ismeri, meg is kereste:

-A Fidesz által hivatkozott felvételt összesen egyszer láttam, egy újságíró mutatta meg nekem egy benzinkúton. A videón szereplő egyik személyt ismertem, így a megtekintés után le tudtam ellenőrizni a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy elmondta, hogy a videó készítője egy, a kormánypártokhoz köthető férfi, illetve a beszélgetés során a szerepléséért kapott összeget is számszerűsítette. Ezen tények tükrében, érdeklődve várom, hogy miként kívánja a Fidesz a hazugságait bizonyítani. Egyben felhívom a történetben szereplő összes személy figyelmét, hogy kormánypárt képviselői bűncselekményre próbálják rábírni őket, amelyet a magyar törvények büntetnek – nyilatkozott a történtekről az ellenzéki polgármesterjelölt.

S hogy a történet még kacifántosabb legyen, időközben bejelentkezett Menyhért-Mészáros László, a hajdani Kacsa, majd az online Fullánk magazin főszerkesztője és közölte: a videót ő készítette, aminek semmi köze sincs sem a Fideszhez, sem az ellenzékhez, legalábbis nem a választások tükrében.

Menyhért-Mészárost ázsiai tartózkodásán értük utol és az alábbi nyilatkozatot adta a Hirklikknek a győri Fidesz által hirtelenjében kipattintott állítólagos lejárató videó kapcsán:

Én a győri roma önkormányzat ügyeivel foglalkoztam (800 milliós csalás stb.) és beszélgetés közben kiderült, hogy a volt roma elnök – akinek a férje az új elnök – általában maga szállította szavazni a romákat, akiknek a munkája tőle függött. Elmondták, hogy aki nem ment szavazni, annak másnap munkába sem kellett mennie.

A Győr Szol-tól (Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.) kapta a megbízásokat, volt, hogy Borkai utasította a céget, hogy kössön szerződéseket. A Győr Szol-tól kapott pénz egy jó részét ellopták, innen a 800 milliós csalás, sikkasztás.

Ebből lett egy kilenc perces film, amitől megijedhettek és elkezdtek előre menekülve támadni és hazudozni. A helyi ellenzéknek ehhez semmi köze sincs.

Az anyag november végén készült, beszélgettem én is emberekkel. Minden filmre vett nyilatkozó tanúkkal ellátott, mindenre kiterjedő dokumentumot írt alá. Minden a fullank.hu-nak készült, így is áll a papírokon. A film nálam van, feltöltve, teljesen kész van. 

Szeptemberben biztos senki nem mutatta meg neki, mert rá két  hónapra csináltam. Nem tudom a Fidesz mit látott és mit nem. Az lehet, hogy a romáktól származnak információk, ezt tudhatta meg H. Barbara és rohanhatott a Fideszhez. Most is ugyanúgy dolgoztatja őket.

Menyhárt-Mészáros szerint H. Barbara egy külsős képviselő, akit 800 milliós költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsít a NAV. Ő volt a korábbi győri roma önkormányzat vezetője – csak akkor még H.-né P. Viktóriának hívták, akitől 200 millió forint értékben foglaltak le ingatlanokat.

Menyhárt-Mészáros azt is közölte a Hírklikkel, hogy a film elejét, ami már magában is tanulságos a héten nyilvánosságra hozza.

https://hirklikk.hu/kozelet/lebukott-a-gyri-fidesz-hazugsag-az-ellenzeknek-tulajdonitott-lejarato-video/358892

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: