Otthon / Egészségügy / Az EU-ban a magyarok töltik a legtöbb napot kórházi ágyban fekve – hvg.hu

Az EU-ban a magyarok töltik a legtöbb napot kórházi ágyban fekve – hvg.hu

Fejenként majdnem tíz napot töltünk kórházban – ezzel a magyar adat a legrosszabb az Európai Unióban.

Az EU-tagállamok közül 2017-ben a Hollandiában átlagosan 4,5 napot, Bulgáriában 5,3 napot, Dániában pedig 5,5 napot töltött kórházban egy-egy beteg, és ezek a legalacsonyabb adatok az unióban – írja friss közleményében az Eurostat.

A legmagasabb számot azonban Magyarországon regisztrálták, évente átlagosan 9,8 napot töltenek a magyar fekvőbetegek a kórházakban. Mögöttünk Csehország (9,6 nap) és Franciaország (9,1 nap) szerepel.

EU_Eurostat

@EU_Eurostat

🏥 The average length of a hospital stay in the EU ranges from 4.5 days in the Netherlands to 9.8 days in Hungary https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200114-1 

Kép megtekintése a Twitteren

Nemrég hosszú cikkben számoltunk be az Európai Bizottság egészségügyi jelentéséről. Többek között azt írtuk, hogy úgy tűnik, „mintha a magyarok direkt arra hajtanának, hogy mielőbb meghaljanak”.

Dohányoznak, isznak és nem mozognak a magyarok, nem véletlen, hogy a halálozások fele az egészségtelen életmódra vezethető vissza – állapította meg az Európai Bizottság jelentése az ország egészségügyi helyzetéről. Hatalmas eltérések vannak a különböző társadalmi csoportok között is: az egyetemet végzett férfiak 12 évvel tovább élnek, mint alacsonyabb képzettségű társaik. A kormány eközben lényegében központosította az ágazatot, miközben az egy főre jutó, egészségügyi ellátásra fordított kiadás a legalacsonyabbak között van az Európai Unióban.

https://hvg.hu/itthon/20200114_A_magyarok_toltik_a_legtobb_napot_korhazi_agyon_fekve_az_EUban

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: