Otthon / Friss hírek / Weber: nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében Orbántól

Weber: nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében Orbántól

Az Európai Néppárt frakcióvezetője Strasbourgban, az Euronews kérdésére reagálva kommentelte Orbán Viktor múlt heti kijelentéseit a Néppártról.

A magyar miniszterelnök évértékelő sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, a Néppártnak változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt.    A portálnak Manfred Weber azt mondta, figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások.
“A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. – Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak.”– közölte a frakcióvezető.

Az olasz La Republica című lap szerint tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között egy új európai pártcsalád létrehozásáról – írja a portál. Állítólag már a frakció neve is megvan, Konzervatívok és identitás névre hallgathat a csoport. Az olasz lap szerint egyébként az Orbán vezette Fidesz egy lépésre áll a kizárástól.-írta cikkében a Népszava.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ezt tanácsolja a Bankszövetség: tegye félre a fizetése 10 százalékát – mfor.hu

Megháromszorozódott a készpénzhasználat, amikor kitört a vásárlási őrület a járvány miatt. A magyar bankrendszernek magas …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: