Otthon / Friss hírek / Több vádlott elismerte bűnösségét a Simonka-perben – a Jobbik lemondásra szólította fel a politikust

Több vádlott elismerte bűnösségét a Simonka-perben – a Jobbik lemondásra szólította fel a politikust

Csütörtökön folytatódott Simonka György perének előkészítő tárgyalása. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt képviselő pere újabb fontos állomásához érkezett, ugyanis a büntetőper több vádlottja is beismerte bűnösségét. 

24.hu tudósítása szerint négy vádlott beismerte a bűnösséget, ugyanakkor a bíróság nem fogadta el a beismerést. Két vádlott esetében azért, mert nem volt teljes a beismerés, a másik kettőnél pedig azért, mert az eljárás jelen szakaszában még nem tisztázott minden részlet, továbbá a többi vádlott is vitatta a szavaikat.

Az ügy további négy vádlottja egyezséget kötött az ügyészséggel, őket is csütörtökön hallgatta meg a bíróság. Mindez azt jelenti, hogy az ügy nyolc vádlottja ismerte be teljesen, vagy részben az ügyészség vádjait.

Korábban Simonka György és felesége, valamint az első- és másodrendű vádlott sem ismerte be bűnösségét. Mindannyian vallomást kívánnak tenni az eljárás során, Simonka több mint száz tanú meghallgatását kezdeményezte – írja a 24.hu.

Jobbik: Simonka azonnal mondjon le!

A párt szerint a fideszes politikus minden jogosultságát elvesztette a képviselői tisztség betöltésére.

Közleményükben emlékeztetnek: a Fővárosi Törvényszéken Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét, miszerint “részt vettek a Simonka által irányított bűnszervezetben, és elfogadták az ügyészség által indítványozott büntetést” – olvasható Szabó Ervin közleményében.

A jobbikos politikus értékelése szerint a Simonka eddig is méltatlan volt a Békés megyei választópolgárok képviseletére, de a mai naptól minden jogosultságát elvesztette az országgyűlési képviselői tisztség betöltésére.

“Felszólítom a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka Györgyöt, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról!”

– olvasható a közleményében.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: