Otthon / Friss hírek / Műanyagra épített civilizáció

Műanyagra épített civilizáció

Abban mind a műanyagipar képviselői, mint a környezetvédő szervezetek egyetértenek, hogy az emberi civilizáció annyira ráépült az olcsón és hatékonyan gyártható műanyagokra, hogy azt már nem lehet az életünkből száműzni. Ettől függetlenül globálisan és kormányzati szinten is egyre nagyobb energiákat mozgósítanak a műanyag hulladék termelődésének megakadályozására

– Senki sem akarja végérvényesen betiltani a műanyagokat, de jelentősen vissza kell szorítani az egyszer használatos csomagolóanyagok használatát – mondta lapunknak Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője.

Miközben a környező országok – így például Szlovákia, illetve Románia – már döntöttek az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok, illetve a vékony műanyagszatyrok betiltásáról, Magyarországon egyelőre ez még nem történt meg, sőt az uniós irányelvek magyar jogrendszerbe való átültetése is akadozik.

Magyarország uniós összehasonlításban a sereghajtók között van a műanyaghulladék újrahasznosítása terén is – míg nálunk ez az arány 32 százalékos, addig az országok többsége 40 százalék felett jár, 3 országban pedig 50 százalék feletti az újrahasznosítás aránya.

https://magyarhang.org/belfold/2020/01/20/muanyagra-epitett-civilizacio/

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elég keményen ír az uniós jogállami jelentés a magyar állapotokról – 24.hu

Visszafogott nyelven, de kemény kritikákat fogalmaz meg a jelentés, így érthető, hogy a magyar kormány …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: