Otthon / Friss hírek / Újabb ellenzéki győzelem az időközi választáson: most egy kisvárosban ütötték ki a Fideszt -hirhugo.hu

Újabb ellenzéki győzelem az időközi választáson: most egy kisvárosban ütötték ki a Fideszt -hirhugo.hu

A múlt vasárnaphoz hasonlóan most vasárnap is időközi önkormányzati választást tartottak több településen. Köztük a Szolnok megyei Törökszentmiklóson is, ahol a város 1. számú választókerületében futottak neki újra, hogy képviselőt válasszanak, miután tavaly szavazategyenlőség alakult ki. Volt tétje: az ellenzéki vezetésű település testületében éppen egy képviselő hiányzott a minősített többséghez a fideszes képviselőkkel szemben.

Törökszentmiklóson a polgármestert adó ellenzéki Otthonunk Szentmiklós Egyesület szerzett újabb képviselői helyet a Fidesszel szemben. A civil szervezetet képviselő Mészáros Zoltánné 318, a fideszes Pataky Tibor 240 szavazatot gyűjtött.

Eddig 5:5 képviselője volt mindkét oldalnak, amit Markót Imre, ellenzéki polgármester billentett az egyesület javára, de egy fideszes győzelemmel patthelyzet alakulhatott volna ki a Szolnok megyei településen.

Törökszentmiklós az utóbbi időben azért került be a hírekbe, mert a helyi Fidesz képviselőjét, a megyei közgyűlés korábbi alelnökét, Boldog István parlamenti képviselő bizalmasát, Fehér Petrát letartóztatták uniós pályázatok elcsalása miatt.

Fehér legalább február végéig előzetes letartóztatásban is marad – vagyis vele egyelőre nem kell számolni a szavazásoknál, de a mostani eredménynek köszönhetően amúgy is kisebbségben marad a kormányoldal.

https://hirhugo.hu/2020/01/19/ujabb-ellenzeki-gyozelem-az-idokozi-valasztason-most-egy-kisvarosban-utottek-ki-a-fideszt/

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: