Otthon / Egészségügy / Ötszázmilliárd forint kellene az egészségügybe az orvosi kamara elnöke szerint

Ötszázmilliárd forint kellene az egészségügybe az orvosi kamara elnöke szerint

A Világgazdaságnak adott interjút Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara novemberben megválasztott elnöke. A lap internetes oldalán megjelent ajánlóban több kemény állítást is kiemelnek.

Az egészségügy rendbe tételével kapcsolatos 500 milliárd forintot nemcsak Kincses említette már az elmúlt időszakban, kormányzati körökből is hallani lehetett a témával kapcsolatban hasonló nagyságú számokról.

A MOK elnöke úgy látja, hogy a magánegészségügy mérete már a közellátás biztonságát veszélyezteti. Az is kiderül, hogy a szervezetnek nincs arra vonatkozó adata, hogy pontosan hány orvos hiányzik a magyar közfinanszírozásból.

Az alapellátásban dolgozó háziorvosokkal kapcsolatban arról beszél, hogy a praxisok számára adott támogatást is emelni kell, mert az orvosoknak abból kell finanszírozni a folyamatosan emelkedő költségeket, így például az asszisztens bérét is. A betöltetlen háziorvosi körzetek problémáját szerinte csoportpraxisokkal lehetne megoldani, ami úgy tudna működni, mint egy „mini-rendelőintézet”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: