Otthon / Friss hírek / Négy és fél év börtönre ítélték a feleségét bántalmazó férfit

Négy és fél év börtönre ítélték a feleségét bántalmazó férfit

Nem jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki a távoltartás szabályait megszegve többször megfenyegette és megütötte a feleségét – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Resán Dalma közleményében azt írta, F. S. vádlottat kapcsolati erőszak bűntettében, valamint magánlaksértés és kapcsolati erőszak vétségében találta bűnösnek a bíróság.

A tényállás szerint a vádlott és a felesége között a férfi italozása miatt megromlott a kapcsolat, rendszeressé váltak a veszekedések, ami tettlegességig fajult. A férfi nemcsak a feleségét, hanem a velük egy háztartásban élő nevelt lányát és más hozzátartozóit is rettegésben tartotta kiszámíthatatlan, agresszív viselkedésével.

A vádlott tavaly május 23-án este ittasan ment haza és összeveszett a feleségével, akit életveszélyesen megfenyegetett, majd felszólította, hogy a lányával együtt hagyja el a lakást. A nő és a gyermek kimenekült a házból és értesítették a rendőrséget.

Az eset miatt a Nyíregyházi Járásbíróság megelőző távoltartást rendelt el a vádlottal szemben harminc napra, ám ezt a férfi többször megszegte. Az egyik ilyen alkalommal elment a házukba és az ágyában fekvő feleségét többször megütötte és megfenyegette

– ismertette a szóvivő.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. (MTI)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A karanténszabályok megsértése miatti szankciók szigorításáról szavaznak hétfőn

Az Országgyűlés hétfőn egynapos ülést tart, amelyen szigoríthatja a karanténszabályok megsértése miatti szankciókat. Az ülés 11 órakor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: