Otthon / Barcsi hírek / ANDERT ÚJRAVÁLASZTOTTÁK

ANDERT ÚJRAVÁLASZTOTTÁK

XXII. tisztújító kongresszusát tartotta Budapesten tegnap az ellenzéki Jobbik.
A párt elnökségéről leköszönő Sneider Tamás helyére nagy többséggel Jakab Pétert választották meg.
Az alelnöki helyekre jelentkezőknek első körben a szervezetek 10 százalékának támogatását kellett megszerezniük. Ez 14 indulónak sikerült. A dél-somogyi politikus, Ander Balázs abban a fordulóban a szervezetek 57 százaléknak a támogatását tudta begyűjteni.
A 14 talpon maradt alelnök-jelöltből a kongresszuson három még visszalépett, így végül 11 induló közül választhatott hat új alelnököt a 330 delegált.
A Barcson élő honatya még növelni is tudta pártbéli támogatottságát, mert Z. Kárpát Dániel után ő kapta a legtöbb – 65 százalék – szavazatot.
Telefonon kerestük a Jobbik régi/új alelnökét.
Arra a kérdésünkre, hogy minek köszönheti ezt a szép pártbéli siker, és mennyire büszke az elért eredményre, Ander Balázs így válaszolt:
„Az eredmény nem csak nekem, hanem a dél-somogyi jobbikos csapatnak is szól. Ők azok, akikkel az ország 106 választókerülete közül kiemelkedő eredményeinket elérjük. Azt, hogy ’18-ban 38% felett teljesítettem a választókerületben, azt, hogy még a nem túl fényes EP-választás alkalmával is 24%-kal tudtuk növelni a Jobbikra itt leadott voksok számát a korábbihoz képest, azt, hogy az önkormányzati választáson – amikor minden ellenfelünk temette a Jobbikot -, a megyei listára is 15% feletti eredményt tudtunk produkálni. Erre vagyok büszke. A tegnapi eredmény, noha kétségkívül nagyon jólesik ez a fajta bizalom, ami Nyíradonytól az ország nyugati csücskéig megvan irányomban a Jobbik szervezeteinek, tagságának részéről, inkább egy roppant súlyos felelősség.”
Portálunk arra is kíváncsi volt, hogy a mi volt az az üzenet, amit leginkább kihangsúlyozott tegnapi beszédében a dél-somogyi ellenzéki képviselő. Ander szerint a Jobbik lelkének fundamentumát a nemzeti identitás, a szélsőségektől mentes, de az igazságot kőkeményen kimondó józan paraszti ész, és a korán kelő, keményen dolgozó emberek szolgálata kell, hogy jelentse.
A Jobbik alelnöke azt is elmondta, hogy igen kemény munka vár rájuk, ha valóban el akarják érni, hogy pártjuk legyen a ’22-es kormányváltás vezető ereje.
P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hiába a válság, 50 millió dollárt adunk az idei költségvetésünkből Kirgizisztánnak

A korábbi bejelentésnek megfelelően kormányhatározatban döntöttek a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alap létrehozásáról, derül ki a legfrissebb Magyar …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: