Otthon / Friss hírek / Itt egy lista 46.581 palack megsemmisített Tokaji borról

Itt egy lista 46.581 palack megsemmisített Tokaji borról

Ahogy arról az elmúlt napokban több anyagban is beszámoltunk, az állami tulajdonban álló borászat, a Grand Tokaj szegi pincészetében ipari szinten zajlik (zajlott?) a Tokaji borok megsemmisítése.

Gyűlnek az üres üvegek a konténerekben

Több videófelvételen bemutattuk már, hogy a 2014 előtti évjáratokat mindenféle válogatás nélkül öntik össze az IBC tartályokba, és mutattunk hangfelvételt arról, hogy a Grand Tokaj munkatársa elismeri, a borokkal nincs minőségi probléma, azonban az állami vállalat még csak arra sem hajlandó, hogy cefrének eladja a készletet –

ablakmosó folyadékot csinál belőlük egy másik cég.

Szintén beszédes, hogy a Grand Tokaj nem nyilatkozik, nem reagál a hírekre, de még csak perrel sem fenyeget hitelrontás miatt.

Arra, hogy milyen méretben folyik a munka, példaként bemutatjuk az egyik munkalapot, amelyen tételesen felsorolták a megsemmisítésre váró készletet, a pontos darabszámokkal. Így például láthatjuk, hogy

a 2000-es évjáratú 6 puttonyos aszú (1612 darab) mellett, több mint 13 ezer palack 2008-as száraz szamorodni, és majd’ 10 ezer üveg esszencia is ment a kukába.
Grand Tokaj
Munkalap a Grand Tokajnál
Alfahír

Alábbi videós összeállításunkban pedig újabb felvételeket mutatunk be, illetve megszólaltatjuk Magyar Zoltánt (országgyűlési képviselő, Jobbik), aki a Hungarikum bizottság helyszíni összehívását szorgalmazza.

Grand Tokaj
Csehországi szállítólevél
Alfahír

A Grand Tokaj ugyanis nemcsak UNESCO-védettségű területen működik, hanem hungarikum termékeket is állít elő – bár nagy részüket most épp megsemmisítik. Az ellenzéki párt egyébként a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez is fordult bejelentéssel.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: