Otthon / Friss hírek / Kiművelt emberfők nélkül…

Kiművelt emberfők nélkül…

Ezzel a címmel adott ki közleményt a Jobbik alelnöke. Ander Balázs a szomorú folyamatokat látva, ezt írja:
“A legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a fiatal korosztály iskolázottsági mutatói jelentősen romlottak, a magyar diákok közötti különbségek pedig egyre csak nőttek az elmúlt években. Magas a nem tanuló és nem dolgozó – tehát a társadalom számára elvesző – fiatalok aránya, és az oktatási rendszer iskolatípusai között szakadéknyi eltérések tátonganak. Ide vezetett a Klebelsberg nevét mindössze fedőcégérnek használó tudásellenes fideszes oktatáspolitika.”
A dél-somogyi ellenzéki politikus szerint:
“A sikeres országok példája azt mutatja, hogy egy nemzet akkor készül fel bölcsen a következő évtizedekre, ha az oktatási rendszerére fordított pénzt nem költségnek, hanem a jövő érdekében tett beruházásnak tekinti. Csakhogy az orbáni elképzelés szerint nekünk a szabadon kizsigerelhető és alulfizetett munkaerővel kellene versenyeznünk a 21-ik század tudásalapú gazdaságában.”
Az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke közleményében leszögezte:
“A Jobbik ezzel szemben hazánk versenyképességét az emberek középpontba állításával, az oktatásba és a továbbképzésbe történő beruházással növelné. Mert nekünk nem mindegy, hogy a világban zajló változások nyertesei vagy vesztesei leszünk. A humán szférába való befektetés nélkül esélyünk sincs a felzárkózásra, esélyünk sincs a gazdasági szerkezetváltásra, esélyünk sincs a periférialétet eredményező „összeszerelő-ország”-sors meghaladására. Mi valódi nemzeti pártként azt valljuk, hogy versenyezni csak tudással, nem pedig az embereket kiszolgáltató olcsósággal kellene!”
Portálunk véleménye szerint is rendkívül fontos lenne a paradigmaváltás ezen a nemzetstratégiai területen, hiszen Magyarország lemaradása valóban egyre csak nő.
P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: