Otthon / Egyéb / Ander Balázs: “versenyezni csak tudással, nem pedig az embereket kiszolgáltató olcsósággal kellene”

Ander Balázs: “versenyezni csak tudással, nem pedig az embereket kiszolgáltató olcsósággal kellene”

A legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a fiatal korosztály iskolázottsági mutatói jelentősen romlottak, a magyar diákok közötti különbségek pedig egyre csak nőttek az elmúlt években – reagált Ander Balázs arra, hogy az MTA friss Munkaerőpiaci Tükör című kiadványából kiderül, azok a fiatalok, akik nem érettségire felkészítő iskolába kerülnek, hanem szakképzési programban vesznek részt, óriási hátrányba kerülnek már a felnőtt életük elején.

Magas a nem tanuló és nem dolgozó – tehát a társadalom számára elvesző – fiatalok aránya, és az oktatási rendszer iskolatípusai között szakadéknyi eltérések tátonganak. Ide vezetett a Klebelsberg nevét mindössze fedőcégérnek használó tudásellenes fideszes oktatáspolitika – fogalmazott a Jobbik oktatási szakpolitikusa.

“A sikeres országok példája azt mutatja, hogy egy nemzet akkor készül fel bölcsen a következő évtizedekre, ha az oktatási rendszerére fordított pénzt nem költségnek, hanem a jövő érdekében tett beruházásnak tekinti. Csakhogy az orbáni elképzelés szerint nekünk a szabadon kizsigerelhető és alulfizetett munkaerővel kellene versenyeznünk a 21. század tudásalapú gazdaságában”

– írta Ander Balázs.

A Jobbik ezzel szemben hazánk versenyképességét az emberek középpontba állításával, az oktatásba és a továbbképzésbe történő beruházással növelné.

“Mert nekünk nem mindegy, hogy a világban zajló változások nyertesei vagy vesztesei leszünk. A humán szférába való befektetés nélkül esélyünk sincs a felzárkózásra, esélyünk sincs a gazdasági szerkezetváltásra, esélyünk sincs a periférialétet eredményező „összeszerelő-ország”-sors meghaladására. Mi valódi nemzeti pártként azt valljuk, hogy versenyezni csak tudással, nem pedig az embereket kiszolgáltató olcsósággal kellene”

– hangsúlyozta  a jobbikos politikus.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Több ezren ölelték körbe az Öreg-tavat, a partjára tervezett szálloda ellen tiltakozva – merce.hu

Tó-átöleléssel tiltakoztak több ezren a tatai Öreg-tó partjára tervezett szálloda ellen. A tüntetők a parton …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: