Otthon / Friss hírek / Nem tudott tovább tagadni Rétvári, európai iránnyal magyarázza a dobai betegek elküldését

Nem tudott tovább tagadni Rétvári, európai iránnyal magyarázza a dobai betegek elküldését

December 4-én még politikai hisztériának nevezte, két hónappal később viszont kénytelen volt elismerni Rétvári Bence azt, hogy folyamatosan ürítik ki a dobai pszichiátriát. A kormánypárti államtitkárt a jobbikos Rig Lajos kérdezte a helyszínen tapasztalt ellentmondásokról, a politikusnak minden érintett intézmény megerősítette, hogy hozzájuk is küldenek át betegeket Dobáról – még a tapolcai hajléktalanszálló is. 

A tapolcai politikus azután kezdett el érdeklődni a kormánynál az intézmény sorsa felől, hogy a körzetéhez tartozó Sümegről többen is megkeresték azzal, hogy a dobai pszichiátriai betegeket áttelepítenék a városba és a tapolcai hajléktalanszállóra is vittek át embereket a kastélyból.

Január 31-én aztán teljesen kiürítették az intézményt, így Rig Lajos korábban beadott írásbeli kérdésére már kénytelen volt elismerni Rétvári Bence, hogy kiürítik a mesés környezetben található dobai kastélyt, amit a hírek szerint az Orbán-család nézett ki magának.

Azt, hogy a Dobán kezelt betegek nagy részét hazaküldték, Rétvári úgy próbálta meg eladni, hogy egyik hónapról a másikra a korszerű európai megoldást választották, aminek az a lényege, hogy

a kezelés minél inkább a beteg saját lakóhelyén, környezetében, családi – szociális környezetében, családi – szociális közösségében történő folytatása.

Kásler Miklós miniszter helyettese hangsúlyozza, hogy a pszichiátriai “fekvőbeteg kapacitások” újragondolása régi igény, majd leszögezi, hogy

beteg nem marad ellátatlanul, ahogyan eddig is, úgy ezután is hozzáfér minden beteg a számára szükséges egészségügyi ellátáshoz.

A kérdés csak az, hogy ezt a szükséges ellátást meg tudják-e adni a hajléktalanszállókon.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Fidesz-közeli hírportált üzemeltető vállalkozó ingyen bérel irodákat és kávézót Pécsen

Tizenöt éven át ingyen, csak rezsiért cserébe bérel Fodor-Petrov József Pécs főterén irodákat és kávézót – írja a szabadpecs.hu. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: