Otthon / Egyéb / Adatvédelmi aggályok miatt egyelőre nem vezetik be Európában a randizós Facebookot – hvg.hu

Adatvédelmi aggályok miatt egyelőre nem vezetik be Európában a randizós Facebookot – hvg.hu

Február 14-én, Valentin-nap előtt indult volna Európában a több országban már működő Facebook Dating, de adatvédelmi aggályok miatt erre egyelőre mégsem kerül sor.

Elhalasztotta Dating nevű társkeresős szolgáltatásának európai premierjét a Facebook – számolt be róla a TechCrunch. Az oldalon belül elérhető funkció adatvédelmi aggályok miatt nem élesedik, pedig a közösségi oldal nagyon szerette volna, ha még Valentin-nap előtt aktiválni tudja azt. A szolgáltatás a tengerentúlon már elérhető, igaz, egyelőre ott is korlátozottan.

Az adatvédelmi aggályokat az ír adatvédelmi bizottság (DPC) fogalmazta meg a Datinggel kapcsolatban, miután a Facebook nem nyújtott be elegendő információt a szolgáltatás adatkezelést érintő dolgairól. Az uniós hatóság lehetőséget adott a pótlásra, de a Facebook végül úgy döntött, inkább tovább csiszolják a Datinget, és határozatlan időre elhalasztják annak megjelenését.

A Facebook társkeresője tavaly szeptemberben élesedett – bizonyos piacokon. Nem egy új appról van szó, vagyis az azt kipróbáló felhasználóknak nem kell másik alkalmazást telepíteniük. A szolgáltatás viszont lehetőséget ad rá, hogy másik profilt is regisztráljanak maguknak a szinglik.

Többen kezdetben a legnépszerűbb randiapphoz, a Tinderhez hasonlították a Facebook Datinget, ám fontos különbség, hogy utóbbival csak 100 kilométer sugarú körön belül lehet keresgélni. Ott, ahol működik, egyelőre ingyenes és reklámok sincsenek benne. A fontosabb tudnivalókról ebben a cikkünkben írtunk.

Ha tudni szeretné, mikor jelenik meg Magyarországon a Facebook társkeresős szolgáltatása, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter a Politicónak: a pedofiltörvényt rendezni fogják, mert a homoszexualitást “el kell fogadni és tolerálni kell”

“Az Orbán Viktor legyőzéséért folytatott magyarországi kampányról” írt cikket a Politico. A lap szerint a magyar …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: