Otthon / Barcsi hírek / MEGHALLGATTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A RENDŐRFŐKAPITÁNY ÉVES BESZÁMOLÓJÁT

MEGHALLGATTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A RENDŐRFŐKAPITÁNY ÉVES BESZÁMOLÓJÁT

Térségünket három politikus képviseli a megyei közgyűlésben.

A barcsi Anderné Röszler Erika (Jobbik), a nagyatádi Rákóczi Attila (DK), valamint a szinten barcsi Koós Csaba (Fidesz-KDNP). Anderné a rendőrfőkapitány beszámolója kapcsán öt területre tért ki. Érdeklődött afelől, hogy mi lesz a sorsa a horvátok schengeni csatlakozása után a somogyi határátkelőkön szolgálok sorsa. Rákérdezett az alacsony bérek miatti fluktuációra, valamint a kábítószer ellenes iskolai programok ügyére. Továbbá kitért a körzeti megbízottak létszámának esetleges növelésének ügyére, és az áldozatsegítés valamint a családon belüli erőszak megfékezésének témájára is.

SZOLGÁLNAK ÉS VÉDENEK

Ma hallgatta meg a Somogy Megyei Közgyűlés a Megyei Rendőrfőkapitány éves beszámolóját.
Az első szó mindenképpen a köszöneté, hiszen hála illeti azokat a rendőröket, akik hivatásként tekintenek szakmájukra, s valóban „szolgálnak és védenek”!

Éppen ehhez kapcsolódott egyik kérdésem is, ami az alacsony fizetések miatti pályaelhagyásra vonatkozott. Jól tudjuk, hogy sajnos nagy a fluktuáció, mert bizony van, aki a megélhetés miatt kénytelen leszerelni, hogy a civil életben kamatoztassa tudását…

A Jobbik megyei képviselőjeként elmondtam, örvendetes lenne, ha növelnék a körzeti megbízottak számát, ugyanis a mostani adatok szerint 1562 somogyi polgárra jut egy-egy kmb-s, márpedig az aprófalvas térségekben ez azt jelenti, előfordulhat, hogy 5-6-7 kistelepülést lát el egyetlen rendőr. Ez bizony negatívan befolyásolja a szubjektív biztonságérzetet. Megyénkben is történt már a sályihoz hasonló brutális gyilkosság, s véleményem szerint jó lenne az ilyen tragédiákat a fokozott rendőri jelenléttel is megelőzni.

Kíváncsi voltam arra is, hogy mi lesz Horvátország schengeni csatlakozása után a megye határátkelőin szolgálatot teljesítők sorsa. Főkapitány úr válaszában ígéretet tett arra, hogy ezek az emberek nem lesznek elküldve.

Továbbá a drogprevenciós programok ügyében kifejtettem, hogy nem tartom elegendőnek a DADA- illetve az ELLEN-SZER programok iskolai jelenlétét, hiszen a dizájnerdrogok rohamos terjedése ténykérdés. (Szociálpedagógusként pedig nagyon remélem, hogy a kormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja ezt a nagyon lényeges területet!)

Nőként és családanyaként arra kértem Főkapitány Urat, hogy a következő beszámolóban hangsúlyosabb szerepet kapjon az áldozatvédelem és a családon belüli erőszak kérdésköre is. A győri és a tatabányai döbbenetes gyermekgyilkosságok szomorú tükrében, azt hiszem, hogy közös felelősségünk minden lehetséges módon küzdeni az ilyen elborzasztó családi drámák bekövetkezése ellen. Főkapitány úr egyébként válaszában elmondta, Somogy az áldozatsegítés szempontjából kiemelkedik az ország megyéi közül. Persze – teszem hozzá én -, nem hiszem, hogy valaha is olyan ideális állapotok lesznek, amikor ne lehetne még nagyobb előrelépést kérni ebben a tekintetben.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, autó és túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: 5 ember, ülő emberek, asztal és belső tér

https://www.facebook.com/Andern%C3%A9-R%C3%B6szler-Erika-102969004387439/?__tn__=%2Cd%3C-R&eid=ARDmn63OMkGcWxo1-BS3SMCZv7lZ475Xp9uko-o_nRBVIpaJxjfAVDRp6HnUzMQA9uQYeQDgrCIHGIzV

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hiába a válság, 50 millió dollárt adunk az idei költségvetésünkből Kirgizisztánnak

A korábbi bejelentésnek megfelelően kormányhatározatban döntöttek a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alap létrehozásáról, derül ki a legfrissebb Magyar …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: