Otthon / Friss hírek / 146 millió forint közpénzt kap egy megye 1-től visszalépett focicsapat klubházépítésre – hvg.hu

146 millió forint közpénzt kap egy megye 1-től visszalépett focicsapat klubházépítésre – hvg.hu

Nem akarta a nagykőrösi önkormányzat, hogy amíg nem rendezik a költségvetési csalással vádolt klub adósságát, addig ne építhessenek klubházat a bajnokságtól időközben visszaléptetett csapatnak.

146 millió forint támogatást szavazott meg a fideszes többségű képviselő-testület a nagykőrösi futballklubnak – írta meg az Index. A pénzt az új klubházra adta a város.

Ekkora összeg első ránézésre még csak nem is lenne feltűnő a magyar fociban, még a negyedosztályban sem. Csakhogy a Nagykőrösi Kinizsi helyzete finoman szólva nem átlagos:

  • 2018-ban az MLSZ-től kaptak engedélyt a székházépítésre, a 190 millió forint a volt jóváhagyott tao-pénz összege,
  • a klub időközben teljesen eladósodott, milliós veszteséget termelt havonta,
  • a tao-pénzekkel nem megfelelően számoltak el, ezért az MLSZ 30 millió forintot visszakövetelt, és költségvetési csalás gyanújával feljelentette a klubot a NAV-nál,
  • a csapat idén szezon közben visszalépett a megye 1-ből, a játékosokat pedig elküldték,
  • Czira Szabolcs polgármester személyesen ment be az MLSZ-hez, hogy a klub tartozását és a klubház ügyét válasszák szét, mert a szövetség az építkezés pénzét is vissza akarja tartani, amíg nem rendezik az adósságot.

Az önkormányzat két részletben 190 millió forintot már adott, most tettek erre rá még 146 milliót. A tervek szerint a 620 négyzetméter alapterületű létesítményben az öltözőkön kívül sportbüfé és konferenciaterem is helyet kapna. A klub egyetlen megmaradt csapata a Nagykőrösi Kinizsi II, amely a megye 3 14. helyén várja a tavaszi szezont.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc szerint tévhit, hogy csak úgy odaadják a munkát, azért minden esetben versenyezni kell – 444.hu

Péntek délelőtt Szijjártó Péter megtekintette a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. gépbemutatóját Debrecenben, a cég …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: