Otthon / Friss hírek / A nyílt utcán, kalapáccsal verte szét egy kutya fejét egy részeg férfi Erdőtelken

A nyílt utcán, kalapáccsal verte szét egy kutya fejét egy részeg férfi Erdőtelken

Kegyelmet nem ismerő igazságosztónak képzelte magát a kocsmából hazafelé tartó úton egy részeg férfi, ezért különös kegyetlenséggel végzett egy vele szembejövő kutyával Erdőtelken. Az állatot nem csupán agyonverték, de utána cserben is hagyták, a gazdájára sem számíthatott.

Az ügyészség közleménye szerint egy 67 éves férfi Erdőtelken hazafelé tartott a kocsmából, amikor észrevette, hogy egy utcán kóborló, nyolc hónapos staffordshire terrier fajtájú kutya rámordult egy fiatal járókelőre. És bár szerencsére nem történt semmilyen támadás, a férfi ahelyett hogy a hatóságokat hívta volna, vagy felkutatta volna a kutya gazdáját, inkább

bekiabált az első kerítésen, hogy kölcsönkérjen egy kalapácsot, majd elkapta a kutyát és néhány méter vonszolás után az egyik kapuban a kalapáccsal többször fejen vágta.

A véres jelenetnek tanúja volt egy szemközt lakó asszony, aki kirohant a házából, hogy megvédje az ebet, de amikor számon kérte az elkövetőt, az csak annyit válaszolt neki, hogy „megvédelek titeket is tőle”.

Az ügyészség szerint a kutya – bár eszméletét vesztette a bántalmazás alatt – végül magához tért és visszavánszorgott gazdája közeli lakóházához, ahol vérző fejjel lefeküdt a pajtában. Segítséget viszont gazdájától sem kapott, ezért több nap szenvedés után állatorvosi ellátás hiányában elpusztult.

Állatkínzás
Az állatot orvoshoz sem vitték el, pedig brutális fájdalmai lehettek
Heves Megyei Főügyészség

Az ügyészség által kommentár nélkül csatolt, a sebesült kutyáról készült fotó érdekessége, hogy ekkor az állat még élt, mégsem került orvoshoz, tehát sérüléseinek nyilvánvalóan voltak tétlen tanúi. Ezen túl jól látható az is, hogy a nyakán szétfoszlott műanyag madzagok lógtak, a gazdája valószínűleg ezt szánta neki nyakörvnek.

Az eset még tavaly júliusban történt, de csak most emeltek vádat a Hevesi Járási Ügyészségen az elkövetővel szemben. A közleményben azt írták, a Hevesi Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével, valamint ezzel halmazatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a kutyát bántalmazó férfit, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyészség az állattartó felelősségét is vizsgálja.

Rácsok mögé tehát ez a férfi sem fog kerülni, ahogy általában más sem, pedig a törvények erre lehetőséget adnak. Talán éppen ezért nincs elrettentő ereje a mai ítélkezési gyakorlatnak, és ennek látják kárát nap mint nap azok a megkínzott állatok, akiket nem mentenek ki időben az állatvédők.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nesze neked, hatósági ár: nemsokára 2 ezer forint alatti koronavírusteszteket lehet vásárolni

Új koronavírusteszteket dobhat piacra nemsokára két cég, amelyek a terhességi tesztekre hasonlítanak majd, és 15-30 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: