Otthon / Friss hírek / Büfésnek jelentették be a focistát, hogy csalhassanak a tao-pénzekkel – hvg.hu

Büfésnek jelentették be a focistát, hogy csalhassanak a tao-pénzekkel – hvg.hu

Eddig 32 klubot jelentett fel az MLSZ a tao-pénzek szabálytalanságai miatt.

Még az után is nyugodtan taózhattak futballklubok, hogy nem tudtak elszámolni a korábban lehívott támogatásokkal – írta meg az Index. A portálnak Dürr Balázs, az MLSZ tao-ellenőrzésekért felelős vezetője azt mondta:

amikor 2014-ben átvették a kormány alá tartozó Nemzeti Sport Intézettől (NSI) az ellenőrzések elvégzését, külön raktárat kellett bérelniük, annyira sok iratot vettek át.

Az NSI addig a támogatások 85 százalékánál nem vizsgálta a felhasználás szabályosságát. Az MLSZ azt állítja: mostanra nagyjából behozták a lemaradást. 2014 és 2019 között 60 milliárd forint tao-támogatást ellenőriztek, ebből 2,1 milliárd forintot fizettettek vissza szabálytalan felhasználás miatt, 973 milliót pedig azért, mert egyáltalán nem volt elszámolás. De az ellenőrzött elszámolások 30 százalékánál történt valamekkora, minimum ezer forintos visszafizetés. 32 egyesületet jelentettek fel, 31 ügyben tart még a nyomozás, egy esetben volt már vádemelés.

Igaz, a legnagyobb tao-programokra nem nézhetnek rá, a 300 millió forintnál nagyobb összegű programokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrzi. Csakhogy a támogatások összértékének egyharmadát a 300 milliósnál nagyobb programok viszik el, még akkor is, ha a programoknak csupán a 2 százalékáról van szó.

Volt arra példa, hogy

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: