Otthon / Egészségügy / Már Olaszországban is emberről emberre terjed a koronavírus – 24.hu

Már Olaszországban is emberről emberre terjed a koronavírus – 24.hu

Újabb három olasz állampolgárnál állapítottak meg koronavírus-fertőzést, velük együtt így hatra emelkedett a betegek száma Olaszországban. A három új esetet a Lombardia tartományban fekvő Codugno településen regisztrálták – olvasható a Local olasz kiadásában. Ezek az első olyan esetek az országban, amelynek során a vírus helyben terjedt emberről emberre.

Az első beteg egy 38 éves férfi volt, aki egy, Kínából nemrég visszatért ismerősétől kapta el a vírust. A férfi most karanténban van és a hatóságok szerint állapota „nagyon komoly”. Ezt követően két másik beteget is találtak: az egyik a férfi állapotos felesége, a másik pedig egy férfi, akivel kapcsolatba került.

Nagyjából száz embert vizsgálnak most az orvosok Codugnóban, akikről azt gyanítják, hogy valamilyen módon kapcsolatba kerülhettek a 38 éves férfival. A Kínából visszatért ismerősét egy milánói kórházban kezelik.

https://24.hu/kulfold/2020/02/21/koronavirus-olaszorszag-terjed/

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

TASZ: nem jogsértő a maszkviselés kötelezővé tétele

Egyre többen keresik a TASZ jogsegélyszolgálatát, mert jogsértőnek tartják, hogy bizonyoson helyszíneken maszkviselésre kötelezik az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: