Otthon / Friss hírek / A fideszes képviselő 2,8 millió forint közpénzt juttatott fia barátnőjének családjához

A fideszes képviselő 2,8 millió forint közpénzt juttatott fia barátnőjének családjához

Fenyvesi Zoltán fideszes országgyűlési képviselő lakásbérlési akcióját ugyanis így is lehet értékelni. 

A Blikk írta meg, hogy a tapolcai képviselő 2018 augusztusától 2019. szeptember végéig bérelt közpénzből egy fővárosi ingatlant havonta 200 ezer forintért.

A 14 hónap alatt az Országgyűlés 2,8 millió forintot fizetett ki a rezsit is tartalmazó bérleti díjra a tulajdonosnak, aki nem más, mint Fenyvesi fiának barátnője, később felesége.

A lap kikérte a szerződést az Országgyűlés Sajtóirodájától, amelyből kiderült, hogy egy 46 négyzetméteres külkerületi panellakásról van szó. A választás azért is különös, mert az ingatlan autóval fél, tömegközlekedéssel majdnem egy órára van a Parlamenttől, noha a hivatal épp azért bérel lakást a vidéki képviselőknek, hogy könnyedén bejárhassanak a munkahelyükre.

Fenyvesi Zoltán elismerte a bérlést, ám érdekes magyarázatot adott arra, hogy miért nem egy Parlamenthez közelebbi ingatlant választott – ami egyébként nem egy közeli ismerős tulajdona lenne.

“Házasságkötésük után az Országgyűlés Hivatalán keresztül felmondtam a 2018. augusztus 1. hatállyal kötött bérleti szerződést, bár a jogszabály erre nem kötelezett volna, hiszen a magyar Polgári Törvénykönyv 8:1. paragrafusa szerint nem közeli hozzátartozóm”

– fogalmazott a Blikknek Fenyvesi. A szerződés ugyanakkor majdnem három hónappal a frigyet követően szűnt csak meg.

A képviselő érvelése helytálló, ugyanis fura módon a visszaélések elkerülése érdekében a fiától nem bérelhetne ingatlant, annak feleségétől viszont minden további nélkül igen.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Alig várja az orvosi kamara, hogy Orbán beteljesítse a kiáltványában írt ígéretet – hvg.hu

Partnerek is lennének benne, és ötleteik is vannak, hogyan valósítsa meg a miniszterelnök, amit ígért. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: