Otthon / Egészségügy / A Jobbik munkacsoporttal segítené a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket

A Jobbik munkacsoporttal segítené a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket

A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, Lukács László György hétfőn napirend előtti felszólalásában foglalkozott a koronavírus-járvánnyal, tekintettel arra, hogy már öt halálos áldozatot szedett a kór Olaszországban. 

A képviselő leszögezte: amikor a lakosságot kell megvédeni, akkor a Jobbik hajlandó felülemelkedni a pártpolitikán, amire a Fidesz nem képes.

A kormányzat számíthat a Jobbikra

– hangsúlyozta.

Mint mondta, a koronavírus miatt aggodalomra van ok, de pánikra nincs, viszont komoly intézkedésekre szükség van.

Lukács László György ugyanakkor felhozta a gyenge kormányzati tájékoztatást. A magyar emberek joggal várják el, hogy ne kormánypropagandára költsenek 150 milliárd forintot, hanem a hiteles tájékoztatásra – fogalmazott a politikus.

Felvetette, megvan-e a kapacitása Magyarországnak egy esetleges járványra, készen állnak-e a karanténra a háziorvosok, a rendelők, és az ellátórendszer.

A Jobbik saját munkabizottságot állított fel, amelynek a tagjai között vannak egészségüggyel, nemzetbiztonsággal és kommunikációval foglalkozó szakemberek, politikusok, hogyha a kormánynak lépnie kell a járvánnyal kapcsolatban, akkor a párt segíteni tudjon.

“A Jobbik az emberek védelme érdekében támogatni fogja az ezzel kapcsolatos eszközöket”

– szögezte Lukács László György.

A kormány részéről Kontrát Károly államtitkár elmondta, hogy az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri az észak-olaszországi helyzetet, és tájékoztatást kértek az olasz hatóságoktól. A térségből érkezőket fokozottan ellenőrzik, ellenőrzést végeznek a budapesti és a debreceni repülőtéren.

Közölte azt is, hogy a kormányzat a súlyának megfelelően kezeli a helyzetet.

Kontrát Károly szerint

Magyarország kormánya az emberek egészséget nemzeti ügynek tekinti, és köszönettel elfogadja a Jobbik segítségét

– tette hozzá.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Alig várja az orvosi kamara, hogy Orbán beteljesítse a kiáltványában írt ígéretet – hvg.hu

Partnerek is lennének benne, és ötleteik is vannak, hogyan valósítsa meg a miniszterelnök, amit ígért. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: