Otthon / Friss hírek / Kifizette a tartozása nagy részét a kukaholding – index.hu

Kifizette a tartozása nagy részét a kukaholding – index.hu

A kukaholding  (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő) kifizette a tavaly Budapesten beszedett szemétdíjból fennmaradt tartozása nagy részét a Fővárosi Közterület-fenntartónak, írja a Népszava. A lap szerint még néhány milliárd forint tartozás maradt, „amit technikai kérdésként kezelnek”, de a város napi hulladékgondjai rövid távon megoldódni látszanak.

A lap szerint arról még zajlanak a tárgyalások, hogy az FKF 2020-ban is hozzájusson a területén beszedett összes díjhoz. A negyedéves elszámolásról havi alapúra áttérni viszont máig nem sikerült, pedig Orbán Viktor Tarlós Istvánnak ezt még 2018-ban megígérte.

Karácsony Gergely főpolgármester egy korábban interjúban ijesztett rá a kormányra. Karácsony úgy fogalmazott, ha az állami kukaholding nem adja ki a fővárosi szemetescégnek a 10 milliárdos tartozását, elmaradhat az atlétikai világbajnokság.

Gyorsan el kellene dönteni ezt, mert ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez is a megállapodás része.

https://index.hu/belfold/2020/02/24/kukaholding_kifizetes_szemetdij_fovaros/

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az Európai Parlament hatékonyabb jogállamisági intézkedéseket akar – napi.hu

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) elfogadta azt a javaslatot, amely …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: