Otthon / Egészségügy / Már 4 halálos áldozata van a koronavírusnak Olaszországban – hvg.hu

Már 4 halálos áldozata van a koronavírusnak Olaszországban – hvg.hu

A Milánóhoz közeli Lodinál 50 ezer ember van karanténban, bezárták az üzleteket, az iskolákat, az irodákat.

Újabb koronavírussal fertőzött beteg halt meg Olaszországban. A la Repubblica azt írta, hogy egy 84 éves bergamói férfi az áldozata a járványnak, akinek az egészségügyi állapota a fertőzés előtt is rossz volt.

A korábbi adatokhoz képest a fertőzöttek száma komoly emelkedést mutat az érintett régiókban. Angelo Borrelli, a polgári védelem igazgatója arról számolt be, hogy Lombardia térségében már 150 esetről tudnak, Olaszországban pedig összesen 188-ról. Vasárnap Lombardiában még csak 90 esetről tudtak.

Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vasárnaptól kéthetes vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további embereket tudnak karanténba helyezni.

A vesztegzárat Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli törvényerejű intézkedéssel rendelte el két hétre. Az északi Lombardia tartományban – ahol Lodi is található – tizenegy önkormányzat lakosait érinti az intézkedés.

A Milánóhoz közeli Lodinál 50 ezer ember van karanténban, bezárták az üzleteket, az iskolákat, az irodákat. Nem közlekednek a vonatok és leállították a helyi tömegközlekedést is. A lakosokat arra kérték ne csoportosuljanak, ha tehetik, maradjanak otthon. Hogy ez biztosan így legyen, az olasz fegyveres erők katonái már megérkeztek a helyszínre, és lezárták a kijelölt térségbe bevezető utakat. Senki sem hagyhatja el a területet, és senki sem léphet be oda.

Milanó polgármestere, Giuseppe Sala bejelentette, hogy Lombardia egész területén hétfőtől zárva tartanak az oktatási intézmények legalább egy héten át. Bezárják a múzeumokat, színházakat, mozikat is. Március elsejéig bezárták az oktatási intézményeket Veneto tartományban is. Piemonte és Friuli-Venezia Giulia tartomány egyelőre csak az egyetemek egyhetes bezárását jelentette be.

https://hvg.hu/vilag/20200224_Mar_4_halalos_aldozata_van_koronavirusnak_Olaszorszagban

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: