Otthon / Friss hírek / A magyar állam részesedést vásárolna a Rail Cargo Hungaria társaságban – 444.hu

A magyar állam részesedést vásárolna a Rail Cargo Hungaria társaságban – 444.hu

„Kedvezőek a feltételek” ahhoz, hogy a magyar kormány és az osztrák Rail Cargo Group megállapodjon a Rail Cargo Hungaria (RCH) részleges visszavásárlásáról – írja a Magyar Nemzet. Az RCH az osztrák állami vasúttársaság árufuvarozó cégének magyar leányvállalata, korábban MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt. volt, miután kivált a MÁV-ból. Az osztrák vállalat 2008-ban vásárolta meg.

A magyar kormány régi törekvése, hogy újra tulajdonos legyen olyan stratégiai fontosságú cégekben, amelyeket 2010 előtt privatizáltak, írja a Magyar Nemzet.

Kovács Imre, az RCH elnöke azt mondta: ha a kormány a tulajdonszerzés mellett dönt, olyan vállalatba száll be, ami Európa második legnagyobb vasúti árufuvarozó cégcsoportjának egyik legfontosabb társasága, egyben a magyarországi vasúti export meghatározó szereplője.

Az RCH-nak ma 45 korszerű mozdonya van.  Kovács Imre szerint „az együttműködés irányába mutat az is, hogy Európa, valamint a magyar kormány számára is kiemelt jelentőségű a fenntartható fejlődés és a klímavédelem támogatása, a zöldfordulat pedig kiváló lehetőséget kínál a környezetbarát vasúti árufuvarozás részarányának növelésére az erősen szennyező közúti szállítással szemben”. (MTI, Magyar Nemzet)

https://444.hu/2020/02/25/a-magyar-allam-reszesedest-vasarolna-a-rail-cargo-hungaria-tarsasagban

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az Európai Parlament hatékonyabb jogállamisági intézkedéseket akar – napi.hu

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) elfogadta azt a javaslatot, amely …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: