Otthon / Egyéb / Bill Gates úgy véli, hogy hamarosan egy hatalmas járvány emberek millióit pusztíthatja el – írta az androgeek.hu egy korábbi cikkében

Bill Gates úgy véli, hogy hamarosan egy hatalmas járvány emberek millióit pusztíthatja el – írta az androgeek.hu egy korábbi cikkében

Meglepő, és egyáltalán nem testhezálló jóslatot tett Bill Gates a jövőre nézve, a Microsoft első embere ugyanis a Goalkeepers éves elemzésén elmondta, hogy szerinte rövidesen jönni fog egy járvány, ami emberek millióit pusztíthatja el.

A milliárdos cégvezető szavait a Business Insider idézte, amiből kiderült, hogy bár szerinte évről-évre nagyon sokat fejlődik az orvostudomány, az emberiségnek azonban fel kell készülnie arra, hogy hamarosan valamilyen fertőző betegség fogja felütni a fejét, amivel kapcsolatban az orvosok is tehetetlenek lesznek.

Bill Gates szerint ezt az új járványt előidézheti a természet egy mutációval, vagy okozhatja egy terrorista is, de epidemiológusok véleményére alapozva úgy gondolja, hogy egy új vírus egy év alatt akár 30 millió embert is elpusztíthat. Hozzátette még, hogy a számítások szerint jó esély van arra, hogy az egész világ akár 10-15 éven belül megtapasztalhasson egy efféle katasztrófát.

Nem Bill Gates egyébiránt az egyetlen, aki így vélekedik minderről! A Business Insider felidézte George Poste, az amerikai Blue Ribbon Study Panel biovédelmi alakulat elnökének a véleményét, aki szerint bár az elmúlt évszázadban megúsztuk a fertőző járványokat, de bármikor megismétlődhet egy olyan világjárvány, mint az 1918-as spanyolnátha, amibe világszerte 50 millió ember halt bele.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Fontos kérdést oldottak meg a Balatonnál

Két legyet ütnek egy csapásra a tihanyi limnológiai intézet kutatói: egyrészt megoldották a tó nemes …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: