Otthon / Egyéb / Százmilliós megbízással vigasztalják a kormányzati médiaholdingból kirúgott Varga Istvánt – 444.hu

Százmilliós megbízással vigasztalják a kormányzati médiaholdingból kirúgott Varga Istvánt – 444.hu

Varga István volt fideszes képviselőt egy évvel ezelőtt egy szempillantás alatt rúgták ki a nemzetstratégiai jelentőségű propagandaholding vezetéséből, miután a Kesma kuratóriumi elnökeként bevallotta egy vidéki tévének, hogy  a kormánypárti médiamunkások nem éppen a legtehetségesebbek, és „igényes, jó tollú újságírókat” inkább a másik oldalon lát.

A nyilatkozatból akkora hiszti lett, hogy Kocsis Máténak kellett megnyugtatnia a fideszes újságírók megtépázott lelkét, hogy igenis igényesek és tehetségesek, övék az intellektuális fölény.

Azóta Vargáról nem lehetett sokat hallani, de a 24.hu most egy adatigénylésből kiderítette, hogy az  ügyvédi irodája, két másikkal együtt, százmilliókért bonyolítja le a Nemzeti Eszközkezelő megbízásából, hogy a bajba került devizahitelesek visszavásárolják ingatlanjukat az államtól.

A lap szerint  Varga István, Pfeifer Tamás és Borsfai Balázs irodái több mint 400 millió forint garantált bevételhez jutnak azzal, hogy több ezer devizahiteles kizárólag velük készíttetheti el a szükséges formaszerződést.

Az ügyvédi irodákat meghívásos pályázaton választották ki a művelet lebonyolításához. A Nemzeti Eszközkezelő magyarázata szerint rövid volt a határidő a törvényben megszabott eljárásrend miatt, ezért választották ezt a módszert.

A másik ügyvéd,  Pfeifer Tamás korábban Gulyás Gergely miniszterrel  közösen hirdette meg a Budapesti Ügyvédi Kamarában az ügyvédjelöltek kamarájának alapítását.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Állítsák le a kaszinókat és a templomokat is, adjanak 80 százalékos bértámogatást – ellenzéki reakciók a lezárásra

Csütörtökön újabb szigorításokról döntött a kormány, az iskolákat, óvodákat és boltokat is bezárják. Összeszedtük a Gulyás …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: