Otthon / Friss hírek / A NAV munkatársai ellenőrzés nélkül engedték el az Olaszországból érkező román kamionost – magyarhang.org

A NAV munkatársai ellenőrzés nélkül engedték el az Olaszországból érkező román kamionost – magyarhang.org

Elismerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lapunk kérdésére, hogy valóban továbbengedtek egy kamionost ellenőrzés nélkül, amikor kiderült, hogy Olaszországból jött.

A Magyar Hang számolt be hétvégén az ominózus esetéről, amelyről videó is készült. A fedélzeti kamerával készült felvételen látni az éjszakai autósztrádát, a román sofőr pedig arról beszél, az előtte haladó autóból kiszúrták őt, és valószínűleg ki fogják szedni. Ez meg is történik, a személyautó kék villogót kapcsol, és kivezeti a kamiont egy pihenőbe.

Ahogy megállnak, a magyar egyenruhás azt mondja, „zoll controll”, és elkéri a papírokat. Amikor a sofőr bemondja, hogy Olaszországból jön, visszakérdeznek magyarul: Észak? Si, Milano, válaszolja a sofőr, erre a magyar egyenruhás azonnal a társához megy. Ezután már csak egy hangos csáóra megy vissza.

A videó – melyet a különböző oldalakon eddig több mint egymillióan néztek meg – azzal a címmel kering a román neten, hogy „Ha Magyarországon megállít a rendőr, csak azt kell mondanod, hogy Milánóból jössz! ”

Lapunk kereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy az ő munkatársaikról van-e szó, amennyiben pedig igen, akkor a felvétel mikor és hol készült. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon szabályosan jártak-e el az egyenruhások, mert a belső szabályzat azt mondja, hogy minden megkezdett intézkedést végig kell vinni és be kell fejezni. Az adóhivatal ugyanakkor mindössze annyit közölt: „a szituációban a NAV kollégái az általuk vélelmezett egészségügyi kockázat miatt eltértek az általános eljárási szabályoktól”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: