Otthon / Friss hírek / Közegészségügyi határzárat és a határőrzés visszaállítását követeli a Jobbik

Közegészségügyi határzárat és a határőrzés visszaállítását követeli a Jobbik

Nem hozták meg azokat a döntéseket a kormányülésen, amelyek a járványhelyzet megfelelő kezeléséhez kellenének – közölte Jakab Péter. A Jobbik elnöke Stummer Jánossal, a Nemzetbiztonsági bizottság elnökével a magyar-román határnál járt, ez ugyanis az a szakasz, amelyet a Jakab szerint a török média javasolt az Európába igyekvő illegális bevándorlóknak.

Jakab üdvözölte a kormány által kihirdetett rendkívüli veszélyhelyzetet, de szerinte a kabinet nem tesz meg mindent a járvány terjedésének megfékezésére. Úgy fogalmazott:

a várt kormánydöntések elmaradtak.

A politikus szerint a kormány nem mer élni a saját magának megadott felhatalmazással, miközben már több európai országban már bezáratták az iskolákat a vírus terjedésének lassítása érdekében.

Jakab közegészségügyi határzár felállítását is javasolta, ami azt jelentené, hogy külföldi állampolgár csak akkor utazhatna be az ország területére, ha papírja van arról, hogy nem fertőz.

 

A határőrség újraszervezése közegészségügyi és közbiztonsági érdek

Jakab Péter arról is beszélt, hogy a migráció is ront a koronavírus-helyzeten, hiszen – ahogy egyébként Orbán Viktor is elismerte – az illegális bevándorlók járvánnyal érintett területekről is érkezhetnek, ezért itt az ideje

visszaállítani az önálló magyar határőrséget,

mert közegészségügyi és közbiztonsági szempontból ez a legjobb megoldás. Jakab szerint a helyiekkel folytatott beszélgetések is a Jobbik álláspontját támasztják alá:

a rendőrökre a városokban és a falvakban van szükség.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt mondta, hogy konstruktív partnerei a kormánynak a koronavírus elleni védekezésben. Azt ígérte, ha azt látják, hogy a kormány mulaszt, akkor

sokszorozott erővel fogják felhívni a figyelmet minden hibára, mert a Jobbiknak a magyar emberek biztonsága az első.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: