Otthon / Egyéb / Ungár Péter bemutatta, hogy miért nem érdemes komolyan venni a kormánysajtót

Ungár Péter bemutatta, hogy miért nem érdemes komolyan venni a kormánysajtót

Az ATV reggeli műsorában járt Ungár Péter, és az LMP-s politikus megmutatta, miért jó, ha az ember teljesen kritikusan kezeli azt, amit a Fidesz-közeli médiában írnak. Ungár ugyanis úgy emelte egy platformra a határon túli szavazatokkal kapcsolatban a Demokratikus Koalíciót és a Jobbikot, hogy miközben Gyurcsány Ferencék folyamatosan a határon túliak szavazati joga ellen szólalnak fel, Jakab Péter pártja ilyet nem tett.

A csaknem tízperces beszélgetés közepén kerül szóba a nemzetpolitika, ekkor kezdi el Ungár Péter fejtegetni, hogy azt a taktikai szempontot is figyelembe kell venni, hogy a határon túli magyarok a 2022-es választáson mindenképpen szavaznak, így nem érdemes őket hergelni. Úgy folytatta,

tehát én azt üzenném a DK-s és jobbikos politikusoknak, akik a határon túli magyarok szavazati joga ellen politizálnak, hogy ez taktikailag sem egy jó döntés.

Ezzel a kijelentéssel egy probléma van, mégpedig az, hogy

a Jobbik nem politizált a határon túli magyarok szavazati joga ellen.

Egyedül a propagandamédia az, ahol találni lehet erre vonatkozó “híreket“, igaz mindegyik forrása az a Válasz Online-os Jakab Péter-interjú, amelyben a Jobbik elnöke egyáltalán nem beszélt a szavazati jog megvonásáról. Az oldalnak Jakab valójában azt mondta, legitim vita folytatható arról, hogy hogyan szóljanak bele a magyarországi politikába a határon túli magyarok, miközben az Orbán Viktorék által hanyagolt autonómiakérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy

az nem lehet vita tárgya.

Az mindenképp problémás, ha egy országgyűlési képviselő kellő forráskritika nélkül kezel tényként egy olyan oldalon megírt hírt, amely már számtalan sajtópert bukott el a hazugságok miatt. A következő parlamenti választásokra tervezett ellenzéki együttműködésre nézve a kérdés is felmerülhet, hogy mennyiben nehezíti a koordinációt az, ha a tárgyalófelek hiteles források helyett kormányközeli viccoldalakból készülnek fel az egyeztetésekre.

’22-re összeolvadhat a két zöldpárt?

Az LMP-s politikus a reggeli műsorban egyébként arról is beszélt még, hogy a sikeres szerepléshez arra kell garanciát adnia a 2022-es választásra felálló ellenzéki pártoknak, hogy Orbán Viktorék helyett ne a

2010 előtti, Fidesz-kétharmadot eredményező világ térjen vissza, amelynek Gyurcsány Ferenc emblematikus figurája

hanem egy, erős zöld és szociális alapokkal rendelkező új Magyarországot tudjanak kínálni a választóknak. Ungár annak kifejezetten örült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is hasonló állásponton van.

Az LMP országgyűlési képviselője pártja és a Párbeszéd összeolvadásával kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon örült Karácsony Gergely nyilatkozatának, amelyben a párbeszédes főpolgármester arról beszélt, hogy nem a 2010 előtti világnak kell visszatérnie 2022-ben. A közös indulást firtató kérdésre azt mondta: folyamatosan tárgyalnak egymással és azt reméli, hogy nagyon közel leszünk 22-re már.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Müller Cecília: Mérlegeljük a digitális oktatásra való átállás lehetőségét

Világszerte tombol a járvány, már 113 millió fertőzöttet regisztráltak, 64 millióan meggyógyultak a betegségből, 2,6 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: