Otthon / Friss hírek / Ötpontos javaslat a Jobbiktól: segítség a kritikus időkre

Ötpontos javaslat a Jobbiktól: segítség a kritikus időkre

Jakab Péter Jobbik-elnök a Facebookon közzétett rendkívüli sajtótájékoztatójában egy ötpontos gazdasági cselekvési tervre kérte a kormányt a „hús-vér valóság” koronavírus-járvány kapcsán.

  1. Magyar munkahelyvédelmi alap felállítását kérik, hogy garantálni tudják a magyar emberek megélhetését. Ebből fedeznék azoknak a fizetését, akik kényszerszabadság vagy épp iskolabezárás miatt ideiglenesen kiesnek a munka világából. Valamint ebből segítenének azoknak a kis- és középvállalkozásoknak is, amelyek veszélyeztetve érzik az általuk teremtett munkahelyek megőrzését. Jakab szerint erre állami forrásokat kell fordítani, de a multinacionális cégeknek és „azoknak az oligarcháknak is be kell szállni a közösbe, akik az elmúlt években közpénzekből híztak nagyon kövérre, ideje egy kicsit most nekik is fogyókúrázni”.
  2. Garantálni kell az állami foglalkoztatottak részére a bérek kifizetését. Jakab ezt azzal indokolta, hogy ne fordulhasson elő, amivel előző nap a miniszterelnök fenyegetőzött: hogy iskolabezárás idejére fizetés nélküli szabadságra küldené őket.
  3. Azok számára, akiknek anyagi veszteségei miatt a lakhatásuk veszélybe került, a kormány a Bankszövetséggel egyeztetve hiteltörlesztési moratóriumot vezessen be!
  4. Ezzel párhuzamosan egy számlafizetési moratóriumot is vezessenek be, hogy azok a családok, akik nem ideiglenesen nehéz helyzetbe kerültek, mentesüljenek a rezsifizetés alól. Ezt a terhet egy szociális alap vállalja át! – mondta az ellenzéki vezető.
  5. Végül hatósági árszabást kérnek azokra a termékekre, amelyekkel a lakosság saját maga képes tenni a vírus terjedése ellen, így a maszkok vagy a kézfertőtlenítők esetében.

A Jobbik-elnök úgy véli, ez az öt lépés képes arra, hogy megakadályozza mind a vírus terjedését, mind a gazdasági válság mélyülését.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kalapáccsal vertek agyon egy idős nőt, mert rájött, hogy meglopták

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen, akik még 2020 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: