Otthon / Friss hírek / 18,5 milliárdért építünk vakcinagyárat Mongóliában – 444.hu

18,5 milliárdért építünk vakcinagyárat Mongóliában – 444.hu

Csütörtökön 57 millió dolláros, mintegy 18,5 milliárd forintos megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban, közölte a külügyminiszter az MTI-vel. Miután videokonferencián tárgyalt Damdín Cogtbatar mongol külügyminiszterrel, Szijjártó Péter kijelentette:

“a magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon, ezért komoly jelentőséggel bír a most aláírt megállapodás az EXIM és a mongol pénzügyminisztérium között.”

Megállapodtak még egy újabb kötöttsegélyhitel-program elindításáról, amit az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területét érinti, 50 millió dollár értékben. Szijjártó hozzátette:

“most ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját, és elkötelezettek vagyunk a kapcsolatok további fejlesztése mellett, aminek alapját a fiatalok jelentik.”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A polgármester is tüntetett Siófokon a meteorológiai állomás mellé engedélyezett ötemeletes társasház megépítése ellen

A siófoki meteorológiai állomást féltve tartottak közös sajtótájékoztatót politikusok és civilek pénteken a Balaton-parti városban, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: